In varf de munte, prima editie Aici Semenic! se desfasoara pe parcursul acestui week-end. Este "un festival alternativ la ceea ce se petrece in mod obisnuit", unde participa muzicieni de valoare din tara si din strainatate.  
Grupurile ro
In varf de munte, prima editie Aici Semenic! se desfasoara pe parcursul acestui week-end. Este "un festival alternativ la ceea ce se petrece in mod obisnuit", unde participa muzicieni de valoare din tara si din strainatate.  
Grupurile romanesti care vor canta la festival sunt Midnight Express (Rares Totu, Adrian Tetrade si Raul Kusak), Vita de Vie, Proconsul, Regal si Prima Linie. Avand in vedere ca primele formatii sunt, in general, binecunoscute, se cuvin cateva amanunte despre Prima Linie, grup de valoare, dar fara promovare, cum se intampla deseori in show-biz-ul autohton. Dintr-o autoprezentare a formatiei din Turnu-Severin, disponibila pe site-ul www.aicisemenic.rgc.ro, aflam ca este "un amestec de imagine traditionala, avangarda si pe-alocuri hi-tech, ingemanate printr-un soi de maiestrie bricolata intr-un produs foarte frumos, dar accesibil unui numar limitat de apropiati (asta ca sa evit termenul de «initiati») si ce nu se produce industrial si nici nu e destinat neaparat vanzarii. Muzica grupului a inglobat de-a lungul a mai bine de un sfert de veac de existenta intermitenta mai multor influente oximoronice: punk - muzica preclasica, rock progresiv (in sensul initial, saizecist/saptezecist) - folclor autohton, folk - synth rock etc., printre care mai tot timpul jazz-ul s-a strecurat insidios... Muzica grupului oscileaza intre limitele accesibilitatii imediate si candoarea cantecelor copilariei".     RAZVAN SLAMA. Initiat de chitaristul (trompetist de formatie) si claviaturistul - programatorul - taragotistul (!) Razvan Slama, care l-a avut in tot acest timp langa el pe basistul Relu Vatuiu, grupul a castigat mai multe distinctii studentesti nationale in prima jumatate a anilor a€™80. Razvan Slama (chitara) este inconjurat de muzicieni a caror trasatura primordiala este simpla bucurie de a cauta cantand: Relu Vatuiu (bass), Victor Rosu (chitara), Gabi Iacobescu (tobe), Dan Ciulpan (chitara). Din strainatate, pe scena de pe Semenic vor evolua Hiram Bullock X-perience (SUA) si Jazz Pistols (Germania).     Arta si meserie "Plecand de la premisa ca arta inseamna in primul rand vocatie si abia in al doilea meserie, dorim sa oferim prilejul celor ajunsi in finala sa ne impartaseasca si noua, astorlalti, mai putin atinsi de har, universurile lor de sunet" Raul Dubyk,membru juriu     Calificare La sectiunea concurs a festivalului 25 de trupe nu au reusit sa se califice in finala. Iata lista fericitilor castigatori: Bada, Coroziv, Fusion Music, LEX, Nexus, Not For Sale, Puls, Rock House, Staccato, Y-Grec. Criteriile de apreciere (atat in faza de preselectie, cat si la prestatia finala din concurs) sunt: calitatea compozitiilor muzicale, originalitatea, aranjamentele muzicale, coeziunea muzicala, expresivitatea muzicala individuala, atitudinea si prezenta scenica.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.