Peste 50.000 de spectatori au participat aseara la mult-asteptatul concert sustinut de Rolling Stones pe Stadionul National din Bucuresti.

Cei patru veterani de la Rolling Stones, insotiti de instrumentisti si de backi


Peste 50.000 de spectatori au participat aseara la mult-asteptatul concert sustinut de Rolling Stones pe Stadionul National din Bucuresti.

Cei patru veterani de la Rolling Stones, insotiti de instrumentisti si de backing vocals, au urcat pe scena in jurul orei 21.25, dupa focuri de artificii. Timp de doua ore, cei aproximativ 50.000 de oameni veniti din multe orase ale Romaniei, dar si din alte tari au ascultat optsprezece piese si au asistat la o demonstratie de efecte speciale.

Primul care a intrat pe scena inalta de aproape 30 de metri a fost Keith Richards, chitaristul in virsta de 63 de ani, iar ultimul, Mick Jagger, imbracat intr-o tinuta glam rock, care a salutat publicul. "Buna seara, Bucuresti! Salut Romania!", a fost doar prima replica in limba romana a artistului, care, fie ca citea de pe vreo placuta, fie ca i se soptea in casca, a reusit sa dialogheze foarte convingator cu publicul. La fel ca toate concertele din turneul european "A Bigger Bang", si cel de ieri a inceput cu piesa "Start Me Up", urmata de "Let's Spend The Night Together", de pe albumul "Between the Buttons".

Renuntind la frac, Mick Jagger a continuat cu "Rough Justice", dupa care a adaugat, intr-o romana cu cel mai pur accent britanic, "Ma bucur sa fiu aici pentru prima data. Multumesc pentru calduroasa primire!". Solistul de la Rolling Stones, desi trecut de 60 de ani, s-a dovedit a fi intr-o forma de zile mari, atit in ceea ce priveste performanta vocala, cit si conditia fizica. A alergat incontinuu pe scena, a dansat, si-a unduit soldurile si a fost un bun animator.

Keith Richards, desi nu avea aceeasi vitalitate ca Jagger, i-a luat locul celebrului solist pentru doua piese, "You Got the Silver" si "Wanna Hold You". Un alt punct de forta al serii a fost duetul dintre Jagger si "frumoasa Lisa Fischer", din backing vocals, alaturi de care a interpretat piesa "I Go Crazy", un omagiu adus lui James Brown, una dintre cele mai puternice influente asupra stilului Rolling Stones. "Tumbling Dice" a fost piesa in timpul careia Mick Jagger i-a prezentat pe toti membrii grupului, de la chitaristii Keith Richards, Ron Wood si bateristul Charlie Watts, cu totii din componenta originala a trupei, pina la cei care cintau la trombon, bas, clape, saxofon si trompeta, Lisa Fischer primind din partea publicului aplauze calduroase.

Unul dintre punctele culminante ale concertului a fost punerea in functiune a scenei mobile: daca pina atunci artistii puteau fi vazuti pe scena principala si pe monitoarele uriase, piesele "It's Only Rock and Roll (But I Like It)", "Satisfaction" si "Honky Tonk Women" au fost interpretate in mijlocul publicului. "Paint It Black" ("Aftermath") si "Jumping Jack Flash" au fost ultimele piese din playlist, dupa care Mick Jagger a urat "Noapte buna, la toti!".

Aplauzele si uralele celor de pe stadion i-au facut pe cei de la Rolling Stones sa revina pentru un bis, alegerea finala fiind piesa "Brown Sugar", in timpul careia Jagger a alergat pe fisia din prelungirea scenei pina in mijlocul publicului, insotit de agentii sai de paza. Dupa ce a multumit publicului, Mick Jagger s-a alaturat celorlalti membri ai trupei, pentru plecaciunea finala. Focurile de artificii din final, precum si pinzele portocalii care s-au lasat pe scena au accentuat efectele dramatice ale momentului, dar, in ciuda aplauzelor insistente ale publicului, Rolling Stones nu s-a mai intors pe scena. Dupa doua ore de show, la ora 23,30, celebra formatie a incheiat unul dintre cele mai spectaculoase concerte din istoria evenimentelor de gen din Romania.

Citeste si | Fanii romani nu si-au facut lectiile (Victor Popescu) "You make a grown man cry" (Lucian Davidescu) Cui ii place mai mult Rolling Stones? (Bogdan Pacurar) Ai nostri ca brazii, in calea avalansei Jagger (Marius Cosmeanu) Virsta nu conteaza in rock (Valentin Baesu) Jurnal de fotograf (Tudor Vintiloiu) Protestez la adresa protestatarilor Rolling Stones (Doru Cireasa) Vezi filmulete facute cu telefonul mobil trimise de cititori:


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.