Cel mai important eveniment de tuning auto din aceasta vara va incepe vineri si va dura trei zile.

Peste 50.000 de vizitatori sint asteptati intre 20 si 22 iulie la Navodari sa admire 250 de masini modificate, in cadrul expozitiei 4Tuning Fever. Printre exponate se vor numara bolizi de genul Porsche Carrera Turbo de 700 de cai-putere, Lamborghini Gallardo, Ferrari F 430 sau Mercedes-Benz SLK. Evenimentul se va desfasura pe litoralul Marii Negre, in complexul Hanul Piratilor din statiunea Navodari, pe o suprafata de 16.000 de metri patrati. Investitia pentru desfasurarea acestei expozitii s-a ridicat la 100.000 de euro, potrivit organizatorilor.

Cea mai importanta actiune din aceasta vara dedicata tuningului auto constituie si o premiera in Romania: organizatorii au propus un program non-stop care se intinde pe o perioada de trei zile. Pretul unui bilet este de 10 lei si este valabil pentru o singura zi. Un abonament pentru toate cele trei zile de expozitie costa 20 de lei. „Am vrut sa organizam o expozitie auto in sezonul estival, la malul marii, acolo unde e toata lumea. De data aceasta, noi am adus fenomenul tuning direct la public, nu publicul a venit la noi", a declarat Gratian Sonu, directorul revistei „4Tuning". „Organizam cel mai mare eveniment auto din sezonul estival, ajungind la al cincilea show de profil care are loc la noi in tara. 4Tuning Fever isi propune sa aduca peste 250 de masini modificate integral, la exterior, interior, motor si sonorizare si in jur de 40 de firme expozante", a adaugat Sonu.

Piata de tuning din Romania ar putea creste cu 50% anul viitor comparativ cu acest an, spune organizatorul evenimentului.

„Piata de tuning si aftermarket din Romania a crescut in 2006 cu 3-4% fata de anul precedent si se va majora cu 10-12% in 2007. Pentru anul 2008, estimam o crestere a pietei de aftermarket si tuning de peste 50% fata de 2007. Acest segment de piata este foarte dinamic, iar faptul ca mai multe companii internationale de tuning au intrat in Romania face ca piata autohtona de profil sa fie una dintre cele mai avansate din Europa. In prezent, putem spune ca Romania este peste Ungaria, Polonia, Cehia sau Bulgaria in acest domeniu", a conchis directorul Sonu.