Cantitatea mare de grasimi din acest produs ii dau un profil nutritional dezechilibrat si reprezinta un pericol pentru supraponderali si obezi.     Biscuitii de cacao cu crema de iaurt (36%) si capsuni (0,3%) Milky Way Minute, prin ingredientele pe care le au, sunt interzisi copiilor. Ingredientele produsului sunt: "Faina (faina de grau, faina de secara), grasime vegetala hidrogenata, zahar, iaurt pudra, dextroza, lapte praf complet degresat, lactoza, fibre de ovaz, pudra de cacao degresata, carbonat de calciu E 170), agent de crestere (bicarbonat de sodiu E 500), sare, sirop de glucoza, capsuni, emulsificator (lecitina din soia E 322), amidon, vitamine (B1, B2, B3, B6, B9, B12), aroma, agent de ingrosare (E 401 alginat de sodiu), maltodextrina (urme: arahida, aluna, migdala, susan)". Producatorul ne ofera si informatiile nutritionale, pentru 100 de grame si 39 de grame sunt urmatoarele: "Continut caloric 2033 kj/ 486 kcal, 793 kj/190 kcal, proteine 6,60 g; 2,6 g, carbohidrati 57,3; 22,3, din care alte zaharuri 33,7 g; 13,1 g, grasimi 25,6; 10,0, din care saturate 15,2; 5,9; sodiu 0,37; 0,14, fibra 4,0 g; 1,6 g, calciu 310 mg, 121". De asemenea, sunt oferite si dozele zilnice recomandate pentru vitaminele care intra in compozitia acestor biscuiti: B1: 0,64 mg; 0,25 mg; 18%; B2: 0,89 mg; 0,35mg; 22%, B3: 7,64 mg; 3,0 mg 16%, B6: 0,83 mg; 0,32 mg, 16%, B 9: 127 µg; 50 µg, 25%, B12: 0,64 µg; 0,25 µg, 25%     ANALIZA. Produsul analizat intra in categoria biscuitilor cu umplutura-cuvertura. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, ne explica faptul ca biscuitii au un profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de glucide din care o parte insemnata cu index glicemic foarte ridicat, ceea ce imprima produsului o incarcatura glicemica mare, epuizanta pentru pancreas. De asemenea, produsul contine un exces de grasimi printre care se regasesc grasimi saturate hidrogenate, periculoase pentru sanatate. Biscuitii au o densitate calorica foarte ridicata si contin mai multe surse de gluten.   CONCLUZII. Specialistul ne spune ca produsul nu este recomandat diabeticilor, supraponderalilor si obezilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, celor cu status proinflamator sistemic, persoanelor suferinde de boli hepatice, renale, cardiovasculare, celor hipertensivi, bolnavilor de cancer si de afectiuni neurodegenerative. Din cauza continutului de gluten este interzis suferinzilor de celiachie.     Precizari Rubrica se adreseaza celor care doresc sa afle ce contin alimentele si bauturile consumate zilnic si efectele lor asupra sanatatii. Cititorii isi pot exprima opiniile la numarul de telefon 021.318.20.37; 021.318.20.43 sau pe e-mail bundeconsum@ jurnalul.ro. Daca sunteti interesat de caracteristicile unui produs, expediati pe adresa redactiei (Piata Presei Libere nr. 1-3, corp D, Sector 1, Bucuresti) eticheta acestuia pentru a fi "analizata"de specialistul nostru.Ca modalitate de lucru,precizam ca profesorului doctor Gheorghe Menchinicopschi ii prezentam compozitia  produsului si datele nutritionale preluate din eticheta produsului, fara a-i prezenta produsul.