Potrivit unui studiu efectuat in SUA, Orlistat, un medicament antiobezitate, ar putea sa actioneze contra unor tumori, distrugand celulele canceroase.     Rezultatele studiului au fost publicate la 9 iulie 2007 in Nature Structural and
Potrivit unui studiu efectuat in SUA, Orlistat, un medicament antiobezitate, ar putea sa actioneze contra unor tumori, distrugand celulele canceroase.     Rezultatele studiului au fost publicate la 9 iulie 2007 in Nature Structural and Molecular Biology. Medicamentul, comercializat in numeroase tari sub diferite denumiri, inhiba actiunea unei proteine implicate in sinteza anumitor acizi grasi si prezenta in cantitati apreciabile in unele celule canceroase. In acest mod, medicamentul provoaca moartea celulelor canceroase. Deocamdata, totul este teorie emisa in laborator de echipa profesorului Steven Kridel de la Wake Forest University School of Medicine din Carolina de Nord. Iar intre laborator si testele "pe viu" este o diferenta. La om, medicamentul este stopat de bariera digestiva, neputand sa treaca in sange. "Obiectivul nostru este de a pune la punct un medicament asemanator, dar care sa poata trece de bariera digestiva pentru a ajunge la tumori", au anuntat cercetatorii americani.     REPLICA. Medicamentul apartine laboratoarelor Roche, care nu au dorit sa comenteze acest studiu in care nu a fost inclus nici unul dintre cercetatorii companiei. Mai mult, s-a replicat categoric: este un medicament antiobezitate si nu unul contra cancerului. Medicamentul antiobezitate se elibereaza doar cu reteta si este utilizat in asociere cu un regim stabilit de specialist in cazul persoanelor care au indicele masei corporale peste 30.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.