Comentariul specialistului In zilele urmatoare, circulatia aerului se va orienta din sector nord-vestic. Pasajele frontale, de provenienta nord-atlantica, vor avea mai putina umezeala care sa se transforme in precipitatii, fata de cele de ie
  Comentariul specialistului In zilele urmatoare, circulatia aerului se va orienta din sector nord-vestic. Pasajele frontale, de provenienta nord-atlantica, vor avea mai putina umezeala care sa se transforme in precipitatii, fata de cele de ieri si alaltaieri, care in mare parte proveneau de deasupra Marii Mediterane. Si cum acele sisteme frontale vor influenta spatiul geografic al Romaniei, doar cu partea lor extrema, ploile din tara noastra vor fi putine, de scurta durata, in general slabe cantitativ si se vor semnala in regiunile nordice si centrale, precum si la munte. Temperatura aerului va fi in crestere, de la o zi la alta si de la o noapte la alta, la fel si presiunea atmosferica.  meteorolog Romica Jurca   Pe litoral: Azi (joi): Cerul va fi variabil, cu unele innorari si numai izolat vor fi conditii de averse si descarcari electrice. Vantul va avea intensificari temporare. Maxime: 27... 28°C, iar minime: 15... 16°C. Temperatura apei marii va fi de 17... 19°C. Maine (vineri): Vremea va fi in general frumoasa. Cerul va fi variabil, iar vantul va mai prezenta intensificari. Maxime: 26... 27°C, iar minime: 16...17°C. Temperatura apei marii se va situa in jurul valorii de 18°C. Poimaine (sambata): Vremea va fi in general  frumoasa. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Maxime: 25... 26°C, iar minime: 18... 19°C. Temperatura apei marii va fi de 18...19°C.     La munte: Azi (joi): Vremea se va raci. Cerul va mai prezenta innorari si vor cadea averse insotite de descarcari electrice, pe arii relativ extinse in Carpatii Occidentali si Orientali, unde si cantitatile de apa vor putea depasi 25 l/mp si local in Meridionali. Maine (vineri): Vremea va fi frumoasa. Cerul va fi variabil, si izolat vor fi averse si descarcari electrice. Poimaine (sambata): Vremea va fi frumoasa si se va incalzi usor. Cerul va fi variabil, si izolat vor fi ploi de scurta durata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.