Spectacolul de opera "Tragedia lui Carmen", in regia lui Ion Caramitru, va avea premiera astazi, in curtea interioara a Muzeului de Istorie din Sibiu. O adaptare de Peter Brook si de Marius Constant, dupa opera "Carmen" a lui Georges Bizet, spectacol
Spectacolul de opera "Tragedia lui Carmen", in regia lui Ion Caramitru, va avea premiera astazi, in curtea interioara a Muzeului de Istorie din Sibiu. O adaptare de Peter Brook si de Marius Constant, dupa opera "Carmen" a lui Georges Bizet, spectacolul are o distributie de peste 25 de tineri artisti. Ca regizor de teatru, Caramitru a lucrat la Teatrul Bulandra si in Japonia, iar ca regizor de opera, la Opera Nationala din Bucuresti, la Opera Nationala din Belfast si acum la Sibiu. A ales "Tragedia lui Carmen", pe care a mai montat-o in 1993 la Belfast, pentru ca "este un hibrid exceptional de teatru si opera care pune in valoare muzica in modul cel mai fericit cu putinta". Pentru premiera de astazi intr-o adaptare moderna si un spatiu neconvential, Jurnalul National il declara pe Ion Caramitru "Omul zilei".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.