Codul galben, privind manifestari de vreme mai deosebite, se mentine; codul portocaliu vizeaza cantitati de apa mai insemnate intr-o zona a tarii in care obstacolul muntos isi are rolul sau. O parte din aceste cantitati se pot inregistra in inter
Codul galben, privind manifestari de vreme mai deosebite, se mentine; codul portocaliu vizeaza cantitati de apa mai insemnate intr-o zona a tarii in care obstacolul muntos isi are rolul sau. O parte din aceste cantitati se pot inregistra in intervale scurte de timp, de pana la o ora-doua, ploi care pot conduce la cresterea nivelurilor raurilor mici din aceasta regiune si in plus, in albia lor se mai poate acumula ceea ce provine de pe versantii muntelui. In conditiile in care si astazi va mai fi cald, in sud-estul Romaniei, manifestarile de vreme nu vor fi placute; vor fi intensificari de vant, caderi de grindina si cantitati mari de apa, care in zona de campie nu produc pagube, mai ales ca pamantul este foarte uscat. (meteorolog Romica Jurca)   Pe litoral  Azi (miercuri): Vremea va fi calduroasa, iar noaptea va deveni instabila. Ziua, cerul va fi variabil, dar apoi vor fi innorari, averse, intensificari ale vantului ce pot lua si aspect de vijelie. Maxime: 26°C... 29°C, iar minime: 17°C... 19°C. Temperatura apei marii se va situa intre: 16°C si 19°C. Maine (joi): Vremea se va raci usor. Cerul va fi noros si dimineata vor mai fi averse. Apoi, cerul va deveni variabil. Maxime: 22°C... 25°C, iar minime: 15°C... 16°C. Temperatura apei marii se va situa in jurul valorii de 17°C. Poimaine (vineri): Cerul va fi variabil, dar numai trecator vor fi conditii de ploaie slaba. Maxime: 23°C... 27°C, iar minime: 16°Ca€¦ 18°C. Temperatura apei marii va fi de 17°C... 18°C.   La munte  Azi (miercuri): Vremea va fi instabila. Cerul va prezenta innorari accentuate si pe arii extinse vor fi averse. Izolat va cadea grindina, iar in zona Orientalilor cantitatile de apa ar putea depasi local 50...60 l/mp. Maine (joi): Vremea va continua sa se raceasca in toate masivele. Cerul va fi noros si local vor cadea averse. Cantitatile de apa pot depasi 25 l/mp. Poimaine (vineri): Vremea va fi frumoasa. Cerul va fi variabil si izolat vor fi averse indeosebi in masivele nordice.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.