Incalcarea dreptului la viata intima este motivul pentru care magistratii Tribunalului Bucuresti au obligat Serviciul Roman de Informatii sa-i plateasca omului de afaceri Dinu Patriciu daune rale de 50.000 de lei. Potrivit motivarii date
  Incalcarea dreptului la viata intima este motivul pentru care magistratii Tribunalului Bucuresti au obligat Serviciul Roman de Informatii sa-i plateasca omului de afaceri Dinu Patriciu daune rale de 50.000 de lei. Potrivit motivarii date ieri de instanta, SRI a incalcat Conventia Europeana a Drepturilor Omului si a realizat cu "vinovatie" interceptari cu "caracter ilicit", care nu pot fi justificate prin simpla invocare a legii ca temei. Judecatorul Ileana Danaila, de la Sectia a IV-a civila a Tribunalului, invoca mai multe decizii ale Curtii de la Strasbourg, care a statuat in mod constant ca "posibilitatea autoritatilor de a supraveghea in secret cetatenii sai este acceptata doar ca o masura strict necesara pentru apararea institutiilor democratice (Hotararea Klass si altii contra Germaniei, Hotararea Rotaru contra Romaniei)". Magistratul critica si ca interceptarile au fost facute de procurori (inainte ca acest atribut sa fie conditionat de avizul unui judecator) care nu au independenta, deoarece sunt subordonati Executivului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.