Li se imputineaza unora respiratia incat ajung in faza dramatica in care le este necesar un aparat de imbogatire a oxigenului pentru a le fi sustinuta rasuflarea pitica. Reducerea drastica a capacitatii de respiratie este cauzata de boala deja intrat
Li se imputineaza unora respiratia incat ajung in faza dramatica in care le este necesar un aparat de imbogatire a oxigenului pentru a le fi sustinuta rasuflarea pitica. Reducerea drastica a capacitatii de respiratie este cauzata de boala deja intrata in limbajul publicului ca BPOC. Medicii denumesc aceasta boala bronhopneumopatie cronica obstructiva.  Bronsita cronica obstructiva se refera la ingustarea bronhiilor. Insa mai exista un aspect important, fiindca in aceasta maladie sufera si plamanul efectiv. Tocmai de aceea, denumirea corecta este de bronhopneumopatie cronica obstructiva, adica BPOC. Astfel se sugereaza ca sufera si bronhiile, sufera si plamanul. Bronhiile se ingusteaza si chiar se astupa, in plamani alveolele se sparg si se formeaza gauri mari, care nu mai asigura suprafata suficienta de schimb intre aerul cu oxigen si sangele stors de oxigen, ne spune dr. Irina Strambu, director de cercetare in Institutul National de Pneumologie "M. Nasta".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.