La doi ani de la grefa de nas, buze si barbie, Isabelle Dinoire s-a obisnuit cu noua ei fata, dar nu o recunoaste ca fiind a ei. "Aceasta fata... nu este a mea. Nu va fi niciodata a mea, a declarat Isabelle Dinoire recent pentru Le Monde. Isabelle po
La doi ani de la grefa de nas, buze si barbie, Isabelle Dinoire s-a obisnuit cu noua ei fata, dar nu o recunoaste ca fiind a ei. "Aceasta fata... nu este a mea. Nu va fi niciodata a mea, a declarat Isabelle Dinoire recent pentru Le Monde. Isabelle povesteste ca o parte din ea, din identitatea ei a disparut pentru totdeauna, dar ca pastreaza ca pe o amintire pretioasa imaginea ei de altadata.  Am revenit pe planeta oamenilor, exclama Isabelle, care la 27 noiembrie 2005, la varsta de 38 de ani, a beneficiat de prima grefa de nas, buze si barbie, efectuata de Bernard Devauchelle la Centrul Spitalului Universitar Amiens.  Isabelle a fost practic desfigurata de propriul ei caine in timpul noptii, pe cand tanara femeia dormea cu ajutorul somniferelor. La prima si ultima conferinta de presa prilejuita de acest eveniment medical, a multumit familiei donatoarei si echipei medicale care au ajutat-o sa rada din nou. Dupa aceasta experienta, Isabelle a readus in discutie tema donarii organe caci, spune ea, "o persoana poate ajuta ca, dupa ea, alte cinci vieti sa-si continue cursul". Din toata aceasta poveste, singurele inconveniente au fost legate de raporturile cu presa. Familia a fost hartuita intr-un mod nemaiintalnit. Acesta este motivul pentru care Isabelle isi doreste acum sa intre in marea familie a persoanelor anonime care au beneficiat de o grefa si "sa fie lasata in pace". 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.