Conservatori - Lista pentru PE, in august

Lista cu candidatii PC pentru Parlamentul European, precum si mesajele pentru campanie vor fi adoptate in cadrul Biroului Permanent al partidului, ce va avea loc in perioada 3-5 august
  Conservatori - Lista pentru PE, in august

Lista cu candidatii PC pentru Parlamentul European, precum si mesajele pentru campanie vor fi adoptate in cadrul Biroului Permanent al partidului, ce va avea loc in perioada 3-5 august la Brasov, dupa cum a anuntat ieri purtatorul de cuvant al conservatorilor, Bogdan Ciuca. "Saptamana trecuta am incheiat un tur de deplasari, impreuna cu presedintele PC, Dan Voiculescu, si cu membrii Biroului Politic, in toate euroregiunile. In urma acestui tur am stabilit un obiectiv foarte clar pentru europarlamentare, anume un minimum de 7%", a anuntat Ciuca. (C.V.)


Pentru euroalegeri - Marko deschide usile UDMR

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ieri ca Uniunea este dispusa sa poarte un dialog cu toate formatiunile maghiarilor in vederea coalizarii pentru obtinerea unui scor bun la alegerile pentru Parlamentul European. Primul vizat de aceasta initativa este CNMT, condus de episcopul Laszlo Tokes, desi o intalnire intre cei doi presedinti nu a avut inca loc."Nu vrem sa riscam reprezentarea maghiarilor la PE, de aceea suntem dispusi la discutii", a spus Marko. (Aniela Nine)


Guvern - Dorin Marian, seful Cancelariei

Prim-consilierul premierului, Dorin Marian , va conduce, incepand din aceasta saptamana, Cancelaria primului-ministru, au declarat pentru Mediafax surse oficiale. Numirea in noua functie va fi aprobata prin decizie a premierului. La 16 februarie 2007, Dorin Marian a fost numit in functia de prim-consilier al premierului, cu rang de secretar de stat.


Codul electoral - Vot mixt cu compensare

Comisia de cod electoral a stabilit ieri introducerea principiului votului mixt cu compensare. Seful comisiei, liberalul Mihai Voicu, a explicat caracteristicile sistemului mixt prin compensare, adoptat de catre parlamentari in detrimentul celui majoritar. "Este sistemul care respecta cele doua principii, acela de a exista vot uninominal in circumscriptii uninominale, dar rezultatul final sa nu distorsioneze vointa cetatenilor, si sa existe o proportie intre voturile exprimate si primite de fiecare partid si numarul de parlamentari pe care partidul le are", a aratat Mihai Voicu. (Madalina Comana)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.