Cei sapte copii ai urmaritului international Omar Hayssam pot pleca din tara pentru a-si petrece vacanta la rudele din Siria. Tribunalul Bucuresti a respins ieri cererea Autoritatii Tutelare de a i se interzice Adelei Omar sa treaca grani
  Cei sapte copii ai urmaritului international Omar Hayssam pot pleca din tara pentru a-si petrece vacanta la rudele din Siria. Tribunalul Bucuresti a respins ieri cererea Autoritatii Tutelare de a i se interzice Adelei Omar sa treaca granita cu minorii, confirmand astfel hotararea instantei de fond. In urma cu doua luni, Judecatoria Sectorului 2 isi justificase masura bazandu-se pe principiul interesului superior al minorului. Dreptul copiilor de a-si cunoaste rudele, pentru ca educatia si cresterea lor sa nu fie afectate, au fost de asemenea invocate de magistrati, cu atat mai mult cu cat unii dintre ei, cu varste de peste 10 ani, au declarat instantei ca vor sa plece la bunicii din Siria. Aceasta este a treia incercare a Adelei Omar de a parasi tara impreuna cu copiii sai. De fiecare data pana acum ea a fost oprita la iesirea din Romania pe motiv ca actele necesare nu erau in regula. Hotararea poate fi pusa insa  in executare, desi este atacabila.

Tatal minorilor a fost condamnat recent la 20 de ani de inchisoare pentru planuirea si cooronarea rapirii celor trei jurnalisti romani in Irak, in 2005. Pe parcursul procesului el a fost eliberat din motive de sanatate, si in scurt timp a  disparut din Romania, trecand fraudulos frontiera.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.