Meteorologii prognozeaza pentru zilele urmatoare schimbari majore ale vremii, pentru care Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cotata cu cod galben, valabila in intervalul  10 -12 iulie. Daca astazi vremea va fi cal
Meteorologii prognozeaza pentru zilele urmatoare schimbari majore ale vremii, pentru care Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cotata cu cod galben, valabila in intervalul  10 -12 iulie. Daca astazi vremea va fi calduroasa in toata tara si chiar caniculara in Oltenia, Muntenia, sudul Banatului si al Moldovei, spre seara instabilitatea atmosferica se va accentua in toate regiunile. Vantul se va intensifica si va lua aspect de vijelie, insotit de ploi torentiale si, izolat, de grindina. In aceasta dupa-amiaza, dar si la noapte, astfel de fenomene isi vor face simtita prezenta in regiunile vestice, nordice si centrale, in Maramures si local in Transilvania. Cantitatile de apa vor depasi 30... 35 l/mp, mercurul termometrelor nu va depasi 21°C in nord-vestul teritoriului, dar va ajunge la circa 33°C in sud-est. Totodata, miercuri, fenomenele asociate instabilitatii atmosferice se vor manifesta si in sudul si estul tarii; local in Moldova si Muntenia, cu precadere in zonele de deal si de munte, cantitatile de apa ar putea depasi 40... 50 l/mp. Meteorologii au si vesti bune: vineri vremea va fi frumoasa, izolat, in nordul tarii si la munte, va ploua. Maximele vor fi cuprinse intre 24 si 32°C.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.