Caz de o cruzime de neimaginat in comuna Simnicu de Sus din judetul Dolj. O femeie si-a lovit sotul in cap de mai multe ori cu un ciocan, dupa care i-a taiat gatul. Potrivit primelor informatii obtinute de anchetatori, crima a avut loc dupa ce vic
Caz de o cruzime de neimaginat in comuna Simnicu de Sus din judetul Dolj. O femeie si-a lovit sotul in cap de mai multe ori cu un ciocan, dupa care i-a taiat gatul. Potrivit primelor informatii obtinute de anchetatori, crima a avut loc dupa ce victima a sunat la Serviciul de Urgenta 112 pentru a chema Salvarea intrucat sotia sa, schizofrenica, avea o criza de nervi.
Tragedia a avut loc sambata dupa amiaza, in satul Albesti din comuna Simnicu de Sus. In jurul orei 13.00, Horia Cuteanu, in varsta de 42 de ani, a sunat la numarul de urgenta 112. Comandantul Inspectoratului Judetean de Politie Dolj, comisarul sef Georgel Enescu, ne-a declarat, ieri, ca victima ar fi anuntat ca sotia sa, Georgeta, are o criza de nervi. Cert este ca, la sosirea ambulantei in satul Albesti, situat la circa 15 kilometri de Craiova, Horia Cuteanu era deja mort. Omul zacea pe pat, intr-o balta de sange, cu gatul taiat. Langa cadavru se afla sotia victimei, Georgeta Aurora Cuteanu, de 40 de ani. Aceasta nu le-a spus medicilor de la Ambulanta nimic despre ceea ce s-a intamplat.
In prima faza femeia a negat in fata politistilor si a procurorilor sositi la locul crimei faptul ca si-a omorat sotul. Ulterior insa a marturisit. Georgeta Cuteanu a povestit ca a asteptat ca barbatul ei sa adoarma, apoi a luat un ciocan si i-a aplicat mai multe lovituri in cap. Dupa aceea, a luat un cutit de bucatarie si i-a taiat gatul celui cu care traise mai bine de 18 ani. Femeia a fost retinuta pentru 24 de ore, urmand a se cere in instanta arestarea ei pentru 29 de zile. "Mai mult ca sigur, pentru aceasta fapta, risca sa fie incarcerata pentru 29 de zile", ne-a declarat seful Inspectoratului Judetean de Politie Dolj, comisar sef Georgel Enescu. "Nu exista inca o explicatie logica a ceea ce s-a intamplat. Probabil, din cauza caldurii, pe fondul problemelor psihice pe care le avea autoarea crimei, aceasta a reactionat violent. Oricum, cazul se afla in atentia noastra pentru ca sa stabilim exact mobilul crimei", a mai declarat comisarul sef George Enescu.
Seful IJP Dolj a adaugat ca, tot pe fondul unei boli psihice, saptamana trecuta, a mai avut loc o crima in judetul Dolj. "Noi studiem fenomenul pentru ca, asa cum s-a constatat pana acum, din cauza temperaturilor ridicate multi oameni care au probleme psihice ori se sinucid, ori devin extrem de agresivi", a spus comisarul sef Enescu.
Crize de isterie
Din informatiile martorilor oculari reiese ca Horia Cuteanu era un om linistit si la locul lui. Era muncitor la Doljchim - Craiova. In schimb, sotia sa, cu care avea doi copii, era bolnava psihic. Aceasta se enerva din orice motiv, mai mult sau mai putin intemeiat, fiind cunoscut faptul ca, in ultimul timp, avea des crize de isterie. O asemenea criza sa pare ca a avut loc si cand Horia Cuteanu suna la 112 pentru a chema Salvarea. Problemele de comportament ale Georgetei Cuteanu au fost diagnosticate ca schizofrenie de catre medicii doljeni. De altfel, ea a si fost inregistrata cu acest diagnostic la dispensarul din comuna Simnicu de Sus.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.