Familia Basescu adora sa fie nasi. Traian Basescu a botezat-o sambata, la Arad, pe fetita primarului Aradului - Gheorghe Falca - al carui nas de cununie a fost in urma cu cinci ani. Botezul Anei-Maria face parte dintr-un lung sir de cumetrii car
Familia Basescu adora sa fie nasi. Traian Basescu a botezat-o sambata, la Arad, pe fetita primarului Aradului - Gheorghe Falca - al carui nas de cununie a fost in urma cu cinci ani. Botezul Anei-Maria face parte dintr-un lung sir de cumetrii care i-a avut protagonisti pe Traian si Maria Basescu. Sefului statului i-a mers atat de tare vestea de nas incat, la un moment dat, un botosanean i-a scris presedintelui si i-a cerut bani pentru o cumetrie. Barbatul l-a curtat, in epistola, pe seful statului, rugandu-l sa le fie nas copiilor sai. Seful statului nu s-a limitat doar la nasitul copiilor sau al famiilor proaspat casatorite. El a botezat si o strada din New Delhi cu numele Bucuresti, intr-o vizita oficiala de doua zile pe care a afectuat-o in India.
Botezul fiicei edilului de Arad s-a petrecut la Manastirea Gai, locas de cult cu o vechime de 250 de ani. "Este un pagan, dar dupa ce se intoarce (din biserica - n.r.) va fi un crestin", a spus emotionat Traian Basescu, precizand ca Ana Maria este cea de-a opta fina a sa. In saptamana premergatoare acestui eveniment, DNA a anuntat ca a instituit sechestru asigurator pe bunurile personale ale primarului Gheorghe Falca, cercetat sub acuzatia de savarsire a infractiunilor de luare de mita si abuz in serviciu. "Copilul nu-i vinovat ca s-a nascut", a spus Basescu, la o emisiune TV. In octombrie 2006, familia Basescu a botezat o fetita, la Brasov, in varsta de doar o luna si jumatate. Fina sefului statului a primit numele de Ioana Elena, dupa cele doua fiice ale lui Basescu. Familia fetitei - Cornel si Florentina Pavel - este in relatii de prietenie cu familia Basescu inca de pe vremea cand actualul presedinte era ministru al Transporturilor, iar bunicul copilului lucra ca mecanic de locomotiva. Chiar de ziua sa de nastere, pe 4 octombrie 2005 - presedintele a botezat-o si pe fiica unor tineri din satul Piscu, din judetul Galati. Catalina Mihaela Dumitrache este copilul unei familii afectate de inundatii pe care Basescu i-a cunoscut in luna iulie a anului trecut, cand i-a promis mamei - insarcinate in luna a cincea - ca-i va boteza copilul. In 2004, presedintele a fost nasul baiatului prefectului democrat de Arges, Ion Carstoiu. Pe vremea cand era primar general al Capitalei, Basescu a fost nasul unui baiat din Ferentari, al carui tata ameninta atunci ca se arunca de pe un bloc daca nu primeste o casa pentru el si copiii lui. Seful statului este si primarul unui copil de etnie turca, cu al carui tata este prieten.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.