Solduri, etapa a doua
De astazi si pana pe 31 octombrie, comerciantii pot face reduceri de pret prin lichidari de stocuri sau prin soldari la produsele de sezon, in cea de-a doua perioada a anului in care legislatia permite acest lucru.
Solduri, etapa a doua
De astazi si pana pe 31 octombrie, comerciantii pot face reduceri de pret prin lichidari de stocuri sau prin soldari la produsele de sezon, in cea de-a doua perioada a anului in care legislatia permite acest lucru. Fiecare magazin poate face reduceri de preturi doar la marfuri nealimentare, timp de 45 de zile, in acest interval. Vanzarile de lichidare sau soldare trebuie precedate sau insotite de publicitate, iar cu cel putin 15 zile inainte de inceperea soldarilor, comerciantii au obligatia sa notifice la primaria in a carei raza teritoriala isi desfasoara activitatea perioada in care vor face reducerile de pret. Anunturile de reducere de pret, exprimate in valoare absoluta sau in procent, trebuie sa fie efectuate vizibil, lizibil si fara echivoc pentru fiecare produs sau grupa de produse identice, fie prin mentionarea noului pret langa cel vechi, barat, fie prin mentiunile "pret nou", "pret vechi" langa sumele corespunzatoare ori prin mentionarea procentului de reducere si a pretului nou care apare langa cel anterior, care este taiat. Soldurile pot fi vandute numai in locurile in care erau comercializate si inainte de perioada de reduceri, dar separat de celelalte produse. (Magda SEVERIN)
Astral se extinde
Astral Telecom anunta, prin intermediul unui comunicat de presa, ca a semnat, un acord de acces neconditionat la bucla locala a operatorului RomTelecom. "Semnarea acordului ne permite extinderea operatiunilor comerciale oriunde in tara pentru a ne lansa serviciile de Internet, date si telefonie. Astfel, orasele Bucuresti, Timisoara, Arad, Sibiu, Oradea si Brasov sunt primele localitati in care vom lansa aceste servicii pe suport xDSL", a afirmat directorul executiv al Departamentului Internet, date si telefonie din cadrul Astral Telecom, Dinu Malacopol. El a adaugat ca persoanele fizice si juridice aflate pana acum in afara zonelor acoperite de reteaua Astral Telecom vor putea beneficia de aceste servicii pana la sfarsitul acestui an. Reamintim, compania americana Liberty Global a anuntat, recent, ca va prelua in intregime Astral Telecom, prin divizia sa UPC Broadband, pentru 416,5 milioane de dolari, tranzactia urmand sa fie incheiata in ultimul trimestru al acestui an. (M.C.B.)
Comert interzis
Primaria Sectorului 4 a interzis activitatea comerciala unor persoane fizice, autorizate de Serviciul Autorizare Libera Initiativa Sector 4, in conformitate cu Legea nr.300/2004 si a normelor de aplicare a acesteia, precum si a Ordinului nr. 139/2005 al Presedintelui Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor. Neindeplinirea conditiilor sanitar-veterinare de pastrare si depozitare a produselor de origine alimentara au dus la desfiintarea a 7 puncte alimentare (chioscuri) situate pe strazile Cimpoierilor nr. 6, Straduintei nr.1, Intre Garle nr. 6, Piata Resita nr.1, Bd. Dimitrie Cantemir nr. 20 si in incinta statiei de metrou Piata Unirii 1. (M.S.)
Investitie poloneza la Arad
Producatorul polonez de pardoseli si parchet din lemn stratificat Barlinek intentioneaza sa investeasca 40 de milioane de euro intr-o fabrica la Arad, firma fiind in faza de cautare a unui teren in suprafata de 11 hectare, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit biroului de presa al Prefecturii Arad, firma si-a manifestat intentia de a investi in judet, iar sectia economica si comerciala a Ambasadei Republicii Polone la Bucuresti a cerut autoritatilor locale sa acorde sprijin producatorului polonez. "Avem o scrisoare de intentie din partea firmei poloneze, care intentioneaza sa ridice o fabrica ce va oferi 400 de locuri de munca. Investitia va conduce la dezvoltarea economica a judetului, pentru ca materialul lemnos va fi din regiune", a declarat Calin Albu, purtatorul de cuvant al prefecturii. Conform informatiilor transmise de firma poloneza autoritatilor locale din Arad, consumul anual de materie prima lemnoasa va fi de 250.000 de metri cubi. Investitorii si-au anuntat intentia de a achizitiona pe o perioada de cel putin zece ani, de pe piata interna, materia prima formata din busteni de stejar, pin si molid. (E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.