Ce bem, ce mancam - E 524, soda  Nu are foarte multe ingrediente, insa cele folosite reprezinta un adevarat pericol pentru consumatori, in special pentru cei care sufera de diverse afectiuni. Intr-o singura punga de Croco Stick
Ce bem, ce mancam - E 524, soda  Nu are foarte multe ingrediente, insa cele folosite reprezinta un adevarat pericol pentru consumatori, in special pentru cei care sufera de diverse afectiuni. Intr-o singura punga de Croco Sticks au incaput cu succes o serie de ingrediente care pot fi periculoase pentru sanatate: "faina de grau, grasime vegetala, zahar, sare (9%), drojdie, agent de afanare E 500 (carbonati de sodiu), corector de aciditate E 524 (hidroxid de sodiu)". Produsul are si o valoare energetica mare pentru 100 de grame de produs: 435 kcal/100 g. Valorile nutritionale tot pentru aceeasi cantitate sunt: "proteine 25%, lipide 6%, glucide 67%"  ANALIZA Produsul analizat intra in categoria snacks-urilor. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, ne spune ca are un continut ridicat de proteine care nu pot proveni numai din faina de grau, o parte insemnata putand rezulta din cantitatea de drojdie folosita. Din punct de vedere al profilului nutritional produsul este dezechilibrat avand un exces de glucide, unele cu index glicemic foarte ridicat. De asemenea, produsul are o densitate calorica foarte ridicata si contine o sursa de gluten. Se remarca faptul ca produsul are un continut foarte ridicat de sare, de care trebuie tinut cont pe parcursul unei intregi zile pentru a nu se depasi cantitatea maxima admisa de 6 g. Producatorul nu specifica natura grasimii vegetale. Aceasta poate fi hidrogenata, interesterificata sau cu continut ridicat de acizi grasi saturati.   CONCLUZII. Specialistul ne spune ca produsul nu este recomandat supraponderalilor, obezilor, copiilor, persoanelor cu afectiuni cardiovasculare, renale, hepatice, celor cu status proinflamator sistemic, persoanelor suferinde de artrite, artroze, diabeticilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, hipertensivilor. Este interzis celiachicilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.