Asteptarile englezilor au fost zadarnice. Lewis Hamilton nu a cistigat Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii, desfasurat ieri pe circuitul de la Silverstone.

La Silverstone, weekendul automobilistic a fost acaparat de Lewis Hamilton si de scandalul de spionaj in care McLaren este acuzata ca a avut acces la tehnologia Ferrari. Despre tinarul pilot se spera ca va deveni, dupa sapte ani, primul pilot britanic invingator in Grand Prix-ul de Formula 1 al Angliei, iar despre team-ul cu sediul la Woking, ca va fi achitat de catre mai-marii Federatiei Internationale de Automobilism (FIA). Nimic din toate acestea nu s-a intimplat, cursa fiind cistigata, ironia sortii, chiar de rivalii de la Ferrari, prin Kimi Raikkonen, in timp ce Max Mosley, presedintele FIA, i-a avertizat pe cistigatorii dati de „sagetile argintii" ca victoriile lor s-ar putea sa fie in van, echipa riscind sa fie exclusa din Marele Circ: „Daca acuzatiile de spionaj se adeveresc, echipei si pilotilor sai le vor fi anulate punctele acumulate anul acesta in campionat".

Pina la finalizarea investigatiilor, nu poate fi neglijat insa faptul ca McLaren a obtinut patru victorii in cele noua curse alergate in 2007 si ocupa inca primele doua pozitii in clasamentul pilotilor. Intimplator sau nu, dupa revenirea in Europa si dupa izbucnirea scandalului de spionaj, cele doua curse au fost cistigate de Ferrari, Kimi Raikkonen obtinind ieri al doilea succes consecutiv, dupa cel din Franta. Victoria a fost negociata la intrarile la boxe, Lewis Hamilton cazind pe locul trei la aceasta loterie, dupa doar 16 tururi, desi a plecat din pole-position. Jumatatea cursei a fost condusa de Fernando Alonso, care a pierdut insa si el pozitia de lider dupa a doua realimentare a lui Raikkonen, cu 16 tururi inaintea finalului, ceea ce demonstreaza o data in plus ca McLaren are ce invata de la cei de la Ferrari. De asemenea, omul cursei a fost tot unul al scuderiei de la Maranello, Felipe Massa, care a plecat ultimul de pe grila de start, din cauza ca a calat motorul, si a reusit sa urce 17 pozitii, finalul de cursa gasindu-l intr-o teribila lupta pentru locul patru cu polonezul Robert Kubica, pe care insa nu a mai avut timp sa o cistige.

Pentru constanta, merita apreciat Lewis Hamilton, care s-a clasat pe podium in toate cele noua curse disputate in acest sezon, dar trebuie remarcata si cristalizarea diferentelor dintre echipe, cele patru team-uri care au intrat in puncte in Grand Prix-ul de la Silverstone (Ferrari, McLaren, BMW si Renault) fiind aceleasi din etapa trecuta, de la Magny-Cours. Urmatoarea etapa este programata pe continent, la Nürburgring, unde pe 22 iulie se va desfasura Marele Premiu al Europei.