Produsul Zilei

Bank Leumi Romania a lansat Contul Superrr destinat persoanelor fizice. „Superrr" este un cont curent care ofera o dobinda anuala de 6% pentru sumele in lei si de 2% pentru cele in euro. In plus, detinatorii acestui produs primesc un card de debit sau un card de debit cu overdraft (Maestro/MasterCard) si 30% reducere la comisioane pentru operatiunile desfasurate prin Internet Banking.

Leasing de 4 miliarde de euro in 2007

Valoarea bunurilor finantate de societatile de leasing din Romania ar putea urca de la 3,26 miliarde de euro in 2006 pina la 3,5 - 4 miliarde de euro in acest an, ca urmare a cresterii economice si a puterii de cumparare, a declarat pentru NewsIn directorul de marketing al VB Leasing, Octav Dumitrescu. Piata de leasing din Romania a ajuns la 3,26 miliarde de euro in 2006, in crestere cu 62% fata de anul anterior.

Americanii au cumparat Petroflax Piatra Neamt

Pregis Corporation din SUA a achizitionat producatorul roman de articole din polietilena expandata Petroflax Piatra Neamt pentru 12 milioane de dolari, a informat compania. „Achizitia extinde operatiunile noastre in Europa Centrala si creste capacitatea noastra de a ne servi clientii", a declarat, intr-un comunicat, Michael McDonnell, presedintele Pregis Corporation. Compania americana produce ambalaje destinate industriei alimentare si sanitare, in cele 45 de fabrici detinute in 18 state la nivel mondial. Petroflax este unul dintre principalii producatori si distribuitori de articole din polietilena expandata din Romania si a inregistrat anul trecut venituri neauditate de noua milioane dolari.

Investitii rusesti de 25 de milioane de dolari

Mechel, al saselea mare grup siderurgic din Rusia, va investi, in perioada 2007-2009, 25 de milioane de dolari pentru doua instalatii de productie la combinatul detinut la Tirgoviste, transmite Reuters. Mai precis, compania va aloca 20 de milioane de dolari pentru un laminor si cinci milioane de dolari pentru o instalatie de producere a vidului. Grupul rus va mai aloca, pina in 2011, fonduri de 105 milioane de dolari pentru modernizarea altor echipamente, la unitatile de productie detinute la Cimpia Turzii, Urals, Beloretsk si Nemunas. Mechel intentioneaza ca, pina in 2011, sa-si majoreze productia de otel laminat cu 26%, la 5,93 milioane de tone, in urma realizarii unui program de investitii in valoare de 2,7 miliarde de dolari, la nivel international.

Lantul Coffee Heaven se extinde in Romania

Lantul Coffee Heaven din Marea Britanie ar putea deveni actionarul majoritar al CHIR Cafe Bucuresti, controlata in proportie de 80% de firma Snack Attack. Aceasta in conditiile in care societatea britanica are optiunea de a-si majora participatia de la 19 la 85%. Compania deruleaza in prezent negocieri pentru preluarea mai multor spatii unde vor fi deschise cafenele, prima unitate fiind programata pentru acest an in Bucuresti. Lantul de magazine Snack Attack estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de sapte milioane de euro, fata de patru milioane de euro in 2006, si mizeaza pe un nivel de zece milioane de euro in 2008.

E.ON vrea Electrica Serv

E.ON vrea sa cumpere Electrica Serv, compania care executa majoritatea lucrarilor de mentenanta ale distribuitorului de electricitate, a declarat directorul adjunct al E.ON Moldova Distributie, Ferenc Csulak, citat de NewsIn. Scrisoarea de intentie a grupului german a fost deja depusa. „Dorim sa achizitionam in viitor centrale, prioritatea numarul unu pentru noi fiind productia. Ne intereseaza si Complexul Rovinari-Turceni", a afirmat Csulak. (F.C.)

Enigma Zapp, in „Money Express"

Operatorul de telefonie Zapp a intrat, de ceva vreme, intr-un con de umbra. Nici unul dintre manageri nu vorbeste despre viitor. Totusi, compania deruleaza o emisiune de obligatiuni pe o piata externa de capital din care ar urma sa obtina 125 de milioane de dolari. Compania e in pragul unei schimbari cruciale. Cititi in „MONEY EXPRESS" o radiografie a businessului Zapp.