Atleta - Varsta: 34 de ani   Lidia Simon, campioana mondiala la maraton in 2001, a castigat cursa Boilmaker desfasurata in Utica, un oras din statul american New York. Este pentru prima data cand o romanca reuseste sa castige aceasta com
Atleta - Varsta: 34 de ani   Lidia Simon, campioana mondiala la maraton in 2001, a castigat cursa Boilmaker desfasurata in Utica, un oras din statul american New York. Este pentru prima data cand o romanca reuseste sa castige aceasta competitie organizata in orasul american, incepand din 1978. Maratonul atrage an de an sportivi de elita din intreaga lume.  Anul acesta, sportiva a reusit sa o invinga pe kenyanca Alice Timbilili. Lidia a declarat ca a fost o cursa foarte stransa si ca este fericita ca a castigat. Lidia Simon a fost vicecampioana olimpica de atletism la Jocurile Olimpice desfasurate la Sydney, Australia in 2000. In acelasi an a luat si medalia de aur cu echipa Romaniei la Campionatul Mondial de la Veracruz, Mexic. Pentru reusita sa, Jurnalul National o declara pe Lidia Simon "Omul zilei".    


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.