Unul din meciurile care se anunta linistit din turul 2 al Cupei UEFA Intertoto, Vetra Vilnius - Legia Varsovia, s-a transformat intr-un veritabil teatru de razboi. Prezenti intr-un numar impresionant in capitala Lituaniei, circa 3.000

  Unul din meciurile care se anunta linistit din turul 2 al Cupei UEFA Intertoto, Vetra Vilnius - Legia Varsovia, s-a transformat intr-un veritabil teatru de razboi. Prezenti intr-un numar impresionant in capitala Lituaniei, circa 3.000, suporterii Legiei, recunoscuti printre cei mai violenti din estul Europei, au provocat grave incidente, in urma carora partida a fost abandonata imediat dupa incheierea primei reprize, la scorul de 2-0 pentru gazde. Incidentul produce teama si in Romania, mai ales ca Steaua va intalni campioana Poloniei in turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. Fanii celor de la Zaglebie Lubin nu au nici ei o reputatie stralucita.  CONSECINTE. Imediat dupa incheierea primei reprize, sute de fani ai polonezilor, inarmati cu lanturi, bolovani, bare de fier si petarde, au patruns pe teren, au incercat sa darame portile si sa distruga reclamele de pe marginea terenului. Suporterii erau nemultumiti de jocul slab al echipei, dar si de anularea unui gol perfect valabil marcat de fundasul Legiei, Choto, la scorul de 0-0. Politia lituaniana a folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe fanii polonezi, iar 100 dintre acestia au fost arestati. Un ofiter al politiei lituaniene si mai multi fani ai Legiei au fost raniti. Forul european UEFA va comunica maine o sanctiune, dar cel mai probabil Legia Varsovia va pierde meciul cu 3-0 si va fi suspendata intre trei si cinci ani din competitiile europene.   E Trabzon Formatia turca Trabzonspor i-a invins cu scorul de 6-0 pe albanezii de la Vllaznia Shkoder in prima mansa a turului doi al Cupei UEFA Intertoto. Astfel, in cazul in care se va califica in turul trei, Otelul Galati va da piept, mai mult ca sigur, cu formatia din Turcia. Otelarii au remizat, 0-0, in deplasare cu formatia bosniaca Slavija Sarajevo. Meciul retur se va disputa sambata, 14 iulie, cu incepere de la ora 18:00, si va fi arbitrat de o brigada din Ungaria cu Mihaly Fabian la centru. UEFA stabilise initial ca partida de la Galati sa fie condusa de o brigada din Grecia, dar aceasta a fost inlocuita.   Optimisti Invingand cu 2-0 pe Maccabi Haifa, in Israel, bistritenii au luat o serioasa optiune pentru calificarea in ultimul act al competitiei. Daca se vor califica, elevii lui Ovidiu Ioan Sabau vor intalni pe Atletico Madrid. "Mai avem putin si ne vom atinge scopul. Chiar daca am invins in deplasare, mai e si meciul retur, care nu va fi usor deloc. Baietii sunt mobilizati si totodata constienti ca, daca se vor califica, vor juca cu Atletico Madrid", a declarat directorul sportiv al Gloriei, Ioan Horoba.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.