Roger Federer e rege pe iarba Turneul de la Wimbledon a fost castigat de elvetianul Roger Federer (foto), care l-a invins in finala, cu 7-6, 4-6, 7-6, 2-6, 6-2, pe spaniolul Rafael Nadal, performanta care i-a adus un cec de 700.000 de lire sterline.
Roger Federer e rege pe iarba Turneul de la Wimbledon a fost castigat de elvetianul Roger Federer (foto), care l-a invins in finala, cu 7-6, 4-6, 7-6, 2-6, 6-2, pe spaniolul Rafael Nadal, performanta care i-a adus un cec de 700.000 de lire sterline. Federer a egalat recordul de cinci victorii consecutive obtinute pe iarba londoneza de suedezul Bjorn Borg, care a triumfat in anii 1976-1980. Cel mai titrat campion la Wimbledon ramane insa Pete Sampars (SUA), cu sapte victorii.   Bernd Schuster a semnat pe trei ani cu Real Madrid Tehnicianul german Bernd Schuster, prezentat ieri ca antrenor principal al lui Real Madrid, a semnat un contract pe trei ani cu gruparea iberica. "Este o zi foarte fericita pentru mine. O mare sansa. Sunt sigur ca totul va merge perfect", a declarat fostul international german.   ANCHETA. Fosta conducere a clubului FC Bihor este cercetata pentru efectuarea unor transferuri ilegale in perioada decembrie 2005-ianuarie 2006, in atentia politiei aflandu-se fostul presedinte Alexandru Satareanu, actualul vicepresedinte Ludovic Sandor si impresarul Ionel Codoban. Potrivit anchetatorilor, ei ar fi obtinut ilegal aproximativ doua milioane de lei, bani virati in contul unei societati administrate de unul dintre suspecti. Printre jucatorii care au fost transferati in acest fel se numara Cosmin Vatca, Daniel Stan, Ramses Gado, Sebastian Sfarlea si Dorin Mihut. (Teodora Ivan)   FARUL. Aflata in turneu de pregatire in Austria, Farul Constanta a intalnit formatia a doua a echipei Red Bull Salzburg, pe care a invins-o cu 3-1. Pentru Farul au inscris Gerlem, de doua ori, si Mendy.   ATLETISM. Nicoleta Grasu a castigat proba de aruncare a discului din cadrul reuniunii de la Padova, fiind inregistrata cu performanta de 63,11 m. Pe locurile urmatoare s-au clasat chinezoaicele Aimin Song si Ma Xuejun, cu 62,64 m, respectiv 61,24 m.   COPA AMERICA. Echipele Argentinei si Mexicului sunt ultimele doua semifinaliste la Copa America, turneu gazduit de Venezuela. In sferturile de finala, Argentina a invins Peru cu 4-0, prin golurile marcate de Riquelme (2), Messi (foto centru) si Mascherano, iar Mexic a dispus de Paraguay cu 6-0, punctele invingatorilor fiind inscrise de Castillo (2), Torrado, Arce, Blanco si Bravo. Semifinalele programeaza meciurile Brazilia - Uruguay (astazi) si Argentina - Mexic (maine).   TENIS. Desi a fost eliminata in primul tur al turneului de la Wimbledon, Edina Gallovits a urcat un loc in clasamentul WTA, situandu-se pe pozitia a 72-a. Intre primele 100 de jucatoare ale lumii se afla si Raluca Olaru, care ocupa locul 78. La masculin, Andrei Pavel se afla pe locul 89 in ierarhia ATP, fiind cel mai bine clasat dintre tenismenii romani. 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.