TOXIINFECTIE. Un numar de 47 de persoane cu toxiinfectie alimentara, majoritatea copii din Tabara Navodari, au fost internate, incepand de duminica seara, la Spitalul de Boli Infectioase Constanta. Directorul Autoritatii de Sanatate Publica Judeteana
TOXIINFECTIE. Un numar de 47 de persoane cu toxiinfectie alimentara, majoritatea copii din Tabara Navodari, au fost internate, incepand de duminica seara, la Spitalul de Boli Infectioase Constanta. Directorul Autoritatii de Sanatate Publica Judeteana Constanta (ASPJ), Marius Enescu, a declarat, luni, ca din 150 de persoane care au luat pranzul in tabara, 50 s-au prezentat la spital cu simptome de toxiinfectie alimentara, 47 dintre acestea fiind internate. Dintre cei internati, 35 sunt copii cu varste de pana in 14 ani. Din datele ASPJ, in tabara se mai afla persoane care se simt rau, motiv pentru care Autoritatea va extinde triajul medical al tuturor celor o mie de copii care se afla in prezent in vacanta la Navodari.   STUDIU. Un studiu publicat in Journal American Dietetic Association arata ca cei mici au nevoie de ajutor pentru a-si portiona mancarea, de aceea parintii trebuie sa fie foarte atenti la modul in care copiii mananca. Cercetatorii au demonstrat ca micutii au tendinta de a alege portii foarte mari de mancaruri cu valoare calorica ridicata. De cele mai multe ori, copiii consuma aceste produse in fata televizorului, de unde primesc mesaje publicitare despre produse fast-food, incurajandu-le astfel modul de alimentatie defectuos. De aceea, cercetatorii au atras atentia asupra educatiei alimentare a copiilor si a necesitatii programelor educationale in scoli.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.