Transportator - iahturi si avioane de 100 de milioane de euro  Magnatul italian Silvio Berlusconi se poate lauda cu o flota aeriana demna de o companie de transport. Aeronavele sale, alaturi de alte bunuri, au fost inventariate de presa ita
Transportator - iahturi si avioane de 100 de milioane de euro  Magnatul italian Silvio Berlusconi se poate lauda cu o flota aeriana demna de o companie de transport. Aeronavele sale, alaturi de alte bunuri, au fost inventariate de presa italiana pentru cititorii curiosi sa stie la cat se ridica averea fostului premier al Italiei.

Airbus, Gulfstream, Hawker sunt doar cateva dintre tipurile de aparate de zbor din hangarele personale ale fostului premier al Italiei, Silvio Berlusconi, scrie cotidianul Corriere della Serra. Intr-un adevarat inventar al bunurilor de lux detinute de magnat, jurnalistii isi concentreaza atentia indeosebi asupra avioanelor, elicopterelor si iahturilor acestuia, apreciind ca valoarea "flotei" se ridica la peste 100 de milioane de euro.  UNUL SI UNUL. S-o luam cu inceputul. Primul avion in care a investit Berlusconi este un Gulfstream V, cumparat in 1986. Aparatul, considerat unul dintre cele mai luxoase de pe piata, poate parcurge 12.000 de kilometri cu un plin, dar nu poate transporta mai mult de 19 persoane. Nemultumit, probabil, ca o parte a anturajului sau nu poate calatori alaturi de el, Berlusconi si-a cumparat apoi un Air Force One, dupa care s-a dotat cu un Airbus incapator, cu care s-a si deplasat la Atena pentru finala Champions League de anul acesta. Aeronava masoara 33 de metri, costa 30 de milioane de euro si este un model regasit inclusiv in flota aeriana a Italiei. Pe lista achizitiilor de lux ale fostului premier mai apar doua aparate Hawker 800 XP, care au costat in jur de 14 milioane de euro bucata.  Cea mai recenta "piesa de colectie" este insa un elicopter Aw 139, despre care jurnalistii italieni scriu ca ar fi un soi de Ferrari al elicopterelor. Pretul sau este de 7,5 milioane de euro, iar carburantul pe un an l-a "usurat" pe afacerist de 41.000 de euro. N-au fost uitate nici ambarcatiunile lui Berlu, din randul carora se remarca un iaht cumparat in 1999 de la mogulul media Rupert Murdoch. Ambarcatiunea de 48 de metri lungime are cele mai noi dotari tehnice, iar la bordul sau au pasit majoritatea prietenilor si partenerilor de afaceri ai miliardarului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.