Turul Frantei - Dupa 55 de ani, Le Tour s-a intors la Gent  Rutierii au parcurs ieri si cea de-a doua etapa, care a avut ca punct final orasul belgian Gent. De azi, caravana se stabileste in tara-mama a Le Tour, Franta.Primele doua
Turul Frantei - Dupa 55 de ani, Le Tour s-a intors la Gent  Rutierii au parcurs ieri si cea de-a doua etapa, care a avut ca punct final orasul belgian Gent. De azi, caravana se stabileste in tara-mama a Le Tour, Franta.Primele doua zile din Le Tour s-au desfasurat intr-un entuziasm de neimaginat pentru cei care au urmarit spectacolul de pe margine. De ieri, caravana si-a inceput traseul pe Batranul Continet.   CALM. Etapa a doua a avut ca punct final orasul belgian Gent. Localnicii se lauda ca in tara lor se pedaleaza in fiecare coltisor. Si cum sa nu fie asa, din moment ce Belgia are destui rutieri inscrisi in competitie. Cel mai cunoscut este Tom Boonen, caruia suporterii i-au pregatit o sosire pe cinste. Fanii rutierului si-au ocupat din timp locurile pe ultimii 200 de metri ai cursei pentru a-l incuraja pe favoritul lor.  RECE. La intrarea in oras nimic nu prevestea ca aici are loc finalul celei de-a treia etape. Cand dai in prima intersectie, in calitate de pieton, prin fata ta trece iute un VW cu numere de Dolj. Mai avea un pic si te calca pe varfuri. Se duce tare, dar apuci sa vezi ca are la masina CIC. De la ciclism. Doar n-o fi innebunit dupa Le Tour. In centrul istoric, in zona catedralelor, nu se petrece nimic deosebit. Rogi un mosneag sa iti dea cateva informatii, te roaga sa il urmezi, iar pe drum afla ca esti din Romania si incepe sa iti vorbeasca despre Alin Stoica. "Joaca aici, la noi. Este foarte tehnic, dar se misca incet."   IMPEDIMENT. Dintr-o data, peste oras se porneste o ploaie cu grindina, care face pe toata lumea sa dea buzna in localurile de pe marginea Leie, unul dintre raurile care traverseaza orasul. Intr-unul din barurile de aici lucreaza un tip venit tocmai din Afganistan. Habar nu are ce e ala Turul Frantei si nu-l intereseaza altceva decat sa te serveasca cat mai repede cu o cafea. Dupa ce ploaia se opreste, orasul parca invie si toata lumea se indreapta spre punctul de finis. Nu exista nici un indicator, dar toata lumea merge parca dupa miros. E si normal, din moment ce aici vezi mai multe biciclete decat automobile.
Mai multe fotografii pe www.jurnalul.ro   Parada Pentru a incalzi atomosfera, organizatorii au avut grija sa organizeze si o parada a rutierilor locali, care s-au amestecat cu sponsorii Le Tour. Pentru un loc cat mai aproape de linia de final se duce o adevarata batalie. Daca ai venit un pic mai tarziu trebuie sa dai serios din coate. Cand rutierii au inceput sa soseasca, spectatorii au inceput sa urle ca si cum ei ar fi fost cei care au trecut linia de start. Satisfactia a fost cu atat mai mare cu cat primii doi sositi au fost chiar belgieni. Steegmans a fost primul, urmat fiind de Boonen. Al treilea a ajuns italianul Pozzat. Astazi este programata etapa a 3-a, pe traseul Waregen - Tounai - Fontaine au Bois - Achery - Compiegne.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.