Spectacolele Live Earth, desfasurate pe mai multe continente, au adunat zeci de mii de oameni, dar au stirnit scepticismul presei europene.

Organizatorii spectacolului Live Earth descriu evenimentul muzical ca fiind unul inegalabil ca amploare, arata „The New York Times". Scepticii spun insa ca Live Earth, desfasurat pe sapte continente, va aduce mai multa „caldura decit lumina", puncteaza ironic „The Guardian", referindu-se la poluarea provocata de spectacole. Seria de concerte care promoveaza lupta impotriva incalzirii globale, pentru a convinge oamenii sa fie preocupati de problemele mediului inconjurator, a inceput simbata la Tokyo si la Sydney, cu un numar impresionant de spectatori. Pe stadionul Aussie din Sydney s-au strins cam 40.000 de oameni, sositi pentru a vedea concertind trupe precum Crowded House si Jack Johnson, iar peste 10.000 de persoane au venit la sala de concerte Makunari Messe din apropiere de Tokyo, unde au cintat si cei de la Linkin Park. Acestia au fost intrerupti timp de aproximativ 20 de minute de un grup de fani care a invadat scena.

Fostul vicepresedinte american Al Gore a transmis un mesaj pe un ecran in timpul concertului de la Sydney si a aparut sub forma de holograma la Tokyo, spunind: „Acum este momentul sa incepem sa vindecam planeta". Al Gore vrea ca aceasta serie de concerte sa-i motiveze pe oamenii din intreaga lume sa faca presiuni asupra liderilor politici pentru a semna un nou tratat pina in 2009, care ar putea diminua poluarea si implicit incalzirea globala. La Londra, Madonna a cintat un single pe care l-a compus special pentru Live Earth si a declarat: „Sa speram ca aceste concerte nu sint doar o forma de entertainment, ci vor incepe o adevarata revolutie". La New Jersey, unde, printre altii, a concertat rock-starul Jon Bon Jovi, melodiile au fost contrapunctate de scurte discursuri ale unor vedete de cinema, precum Leonardo DiCaprio. Impactul mediatic nu a fost totusi prea favorabil in Europa: presa britanica, in mod special, s-a aratat destul de sceptica, subliniind faptul ca starurile care au concertat pentru Live Earth sint mari poluatori.

Pentru fotografii de la concertele Live Earth din Londra, Sydney, Tokio, Shanghai, accesati portalurile:

Live Earth London images are now available to download on image.net Live Earth Shanghai Concert Images now available to download on image.net Live Earth Sydney Concert Images are available to download now on image.net Live Earth Tokyo Concert Images now available to download on image.net