Internationalele de Tenis ale Marii Britanii au fost cistigate de cea mai mare dintre surorile Williams, care impreuna cu Serena si-a adjudecat sase din ultimele opt editii.

In urma cu doua saptamini nu se putea face o asociere clara intre Venus Williams si trofeul de la Wimbledon. Apropierea era doar istorica, americanca avind deja in palmares trei titluri (2000, 2001, 2005), iar obtinerea celui de-al patrulea era cu atit mai improbabila cu cit ea nu si-a testat anul acesta abilitatile pe iarba pina la Internationalele Marii Britanii. „Am fost foarte motivata fiindca nimeni nu a pariat pe mine. Nu s-a vorbit despre mine, iar cind am fost adusa in discutie s-a spus: «Nu poate sa cistige»", a marturisit Venus simbata seara, dupa ce a cistigat a patra finala la All England Club.

Adversara i-a fost marea surpriza a editiei 2007, Marion Bartoli, o frantuzoaica de 22 de ani, foarte ambitioasa, dar cu un al doilea serviciu jalnic, fapt ce i-a atras si infringerea, cu 4-6, 1-6. De altfel, procentajul reusitelor de dupa cea de-a doua serva a fost de doar 39%.

Marea performanta a lui Bartoli la actualul Wimbledon a fost insa eliminarea liderei clasamentului mondial, Justine Henin (1-6, 7-5, 6-1). La sfirsitul respectivului meci a fost felicitata la vestiare de „Agentul 007" Pierce Brosnan, actorul sau preferat, care nu a mai putut-o insa ajuta in finala contra lui Venus, desi a sustinut-o din loja.

Stilul sau de joc, oarecum pasiv, a fost zdrobit de agresivitatea americancei, care a transformat-o pe Bartoli intr-un sparring-partner. Media de viteza a primului serviciu a fost cu 20 km/ora in favoarea americancei, iar asta a simtit-o si frantuzoaica: „Au fost momente cind a servit si cu 193 km/ora, iar atunci ma durea incheietura miinii cind incercam sa returnez. Cred ca am facut un meci bun, dar a fost prea puternica pentru mine", a spus Bartoli dupa infringere. Aseara s-a decis titlul si la masculin, intre Roger Federer si Rafael Nadal.

Federer a cistigat Wimbledonul Tenismanul elvetian Roger Federer a cistigat, duminica, pentru a cincea oara consecutiv, turneul de la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, dupa ce l-a invins in finala pe spaniolul Rafael Nadal. Federer, cap de serie numarul 1, l-a invins greu pe Rafael Nadal, cap de serie numarul 2, cu scorul de 7-6 (9/7), 4-6, 7-6 (7/3), 2-6, 6-2. In urma victoriei de la Wimbledon, Federer a egalat recordul de cinci triumfuri consecutive reusite de suedezul Bjorn Borg, in perioada 1976-1980.