Trei traficanti de droguri de mare risc care faceau parte dintr-o ampla retea internationala ce actiona si pe pietele din Romania, mai ales in Bucuresti, au fost retinuti ieri de procurorii DIICOT si politistii antidrog.
Traficantii vind
Trei traficanti de droguri de mare risc care faceau parte dintr-o ampla retea internationala ce actiona si pe pietele din Romania, mai ales in Bucuresti, au fost retinuti ieri de procurorii DIICOT si politistii antidrog.
Traficantii vindeau un kilogram de heroina cu suma de 11.000 de euro, codul pentru o astfel de tranzactie fiind "whisky". Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT), in colaborare cu ofiteri ai Inspectoratului General al Politiei de Frontiera si ai Directiei Antidrog din cadrul IGPR, au surprins in flagrant delict trei traficanti de droguri de mare risc, care faceau parte dintr-o ampla retea internationala ce actiona si pe pietele din Romania, cu precadere in Bucuresti. Fata de turcul Alkan Mahmut, Ionut Laurentiu Gogor si Costel Paun, anchetatorii au solicitat instantei emiterea unor mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de droguri de mare risc. Potrivit Parchetului General, la momentul flagrantului, Gogor, zis Ilie Nebunu, tocmai plasase in apropierea locuintei concubinei sale trei pachete in care se afla aproape un kilogram de heroina. La scurt timp, o echipa de supraveghere operativa i-a retinut si pe ceilalti doi, asupra lui Alkan Mahmut, zis Arif, fiind gasite la perchezitia corporala 9350 de euro, doua telefoane mobile, noua cartele SIM, precum si alte bunuri. De la acesta a fost ridicat si un pasaport eliberat de autoritatile din Turcia, existand indicii ca isi atribuie o alta identitate. Procurorii vor solicita prin comisie rogatorie date de la autoritatile turce pentru a clarifica reala identitate a acestuia.
Tranzit supravegheat
Ofiterii antidrog au supravegheat si livrarea controlata a celei mai mari cantitati de precursori ai heroinei traficata in ultimii cinci ani. Astfel, un camion incarcat cu peste zece tone de precursori ai heroinei a traversat Romania, cu destinatia Asia, in urma cu doua luni, incarcatura fiind supravegheata de politisti. Operatiunea s-a desfasurat sub directa coordonare a Centrului SECI si a DEA (Drug Enforcement Administration) din Statele Unite ale Americii, in colaborare cu politistii romani, la finalul acesteia cele peste zece tone de precursori ai heroinei fiind capturate in Turcia, la o fabrica de producere a heroinei. Politistii Directiei Antidrog din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane au asigurat supravegherea, pe teritoriul Romaniei, a livrarii celei mai mari cantitati de precursori traficata in ultimii cinci ani. Livrarea precursorilor s-a derulat in zona balcanica si a fost finalizata in Asia. Potrivit IGP, pe teritoriul Romaniei, livrarea supravegheata s-a desfasurat pe o distanta de 650 km, pe un traseu cuprins intre partea de vest si cea de sud a tarii, constituind cel mai lung segment al intregii operatiuni. Operatiunea s-a incheiat in momentul in care, "marfa" a ajuns la destinatie, fiind arestati patru dintre membrii retelei de traficanti. Din cantitatea de precursori capturata se puteau obtine peste patru tone de heroina, a carei valoare de piata era de aproximativ 180 de milioane de euro. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.