„Full Metal Jacket", „Monty Python and the Holy Grail" si „Pe aripile vintului" contin cele mai memorabile insulte.

Site-ul britanic theshiznit.co.uk, care a realizat topul compus din cele mai percutante insulte din filme, n-a luat in calcul nici gradul lor de obscenitate, nici cit de personalizate sint. Autorii s-au orientat in principal dupa gradul in care aceste „jigniri" au intrat in vocabularul de zi cu zi.

„Ai tai au avut si copii care au supravietuit?" face parte dintr-o tirada care dureaza citeva minute, incluzind si „Mi se pare ca partile tale bune s-au scurs din p... ma-tii si au ajuns o pata maro pe saltea", din filmul lui Stanley Kubrick, „Full Metal Jacket", caruia ii revine aurul. Insulta e atit de devastatoare incit cel caruia ii este adresata se sinucide ceva mai tirziu. Pe locul doi se claseaza o jignire mult mai elaborata de acum trei decenii. „Nu vreau sa mai vorbesc cu tine, cap sec, otreapa de sters troaca ce esti! Ma basesc in directia ta generala. Mama ta era un hamster si taica-tu mirosea a soc", se rasteste soldatul francez interpretat de John Cleese la regele Arthur in „Monty Python and the Holy Grail". Cistigatoarea bronzului, din „Pe aripile vintului", isi justifica prezenta in acest top prin contextualizare: in 1941, cind insulta a fost formulata, era mult mai scandaloasa decit ar parea acum. „Sincer, draga, sa fiu al dracului daca imi pasa", ii da replica Rhett Butler lui Scarlet.

„Stii, aproape uitasem cum aratau ochii tai. Nu s-au schimbat. Ca niste pisati in zapada", emite Jack Carter, interpretat de Michael Caine, in filmul „Get Carter", ocupantul celei de-a patra pozitii din top. Il urmeaza „Predator", in care personajul lui Arnold Schwarzenegger agreseaza verbal extraterestrul ucigas cu o injuratura neaosa, a carei eficienta ii justifica prezenta in clasament. „Daca te-as face prost, as insulta prostii. Am cunoscut oi mai spirituale decit tine. Am purtat rochii cu un IQ mai mare decit al tau, dar tu te crezi intelectual, nu, maimutoiule?", se rasteste protagonista jucata de Jamie Lee Curtis in „Un pestisor pe nume Wanda". Urmatoarele pe lista sint „Kiss, Kiss, Bang, Bang" din 2005 cu o jignire care se axeaza pe cuvintul „idiot" si „Sexy Beast" din 2000, in care Ben Kingsley, celebru pentru interpretarea lui Gandhi, joaca un mafiot amator de injuraturi rasiste. „Esti o curva imputita de pirat. De ce nu te duci inapoi acasa, pe insula Tirfa?", jignirea din „Un stirist legendar: Ron Burgundy" ocupa locul noua din ierarhie, a zecea pozitie revenindu-i unei enumerari de insulte, recitate extrem de repede de Chevy Chase. Bruce Willis urmeaza in top, cu o replica misogina in extremis din lungmetrajul „The Last Boy Scout": „Nevasta-ta e atit de grasa, ca a trebuit s-o tavalesc prin faina ca sa vad unde se uda. Daca vrei s-o f..., trebuie s-o pocnesti pe coapsa si sa te lasi dus de val inauntru". „Ala e nasul tau sau ti-a parcat pe fata un autobuz?", se intreaba C.D. ‘’Charlie’’ Bales, interpretat de Steve Martin in „Roxanne". In clasament mai figureaza „Lumea lui Wayne 2", „Marea Hoinareala", „Cirtita", „Calea armelor", „Albii nu pot sa sara" si „Vedetele contraataca" . Marele premiu ii revine lungmetrajului „Happy Gilmore" din 1996: „Maninc rahati ca tine la micul-dejun".