O parte din membrii acestui organism au dorit sa aleaga imediat presedintele CNI, fapt care a provocat nemultumirea celor numiti la propunerea grupurilor senatoriale ale PD, PSD si PRM. "Colegii nostri din interior vor sa il aleaga acum, dar nu stim
O parte din membrii acestui organism au dorit sa aleaga imediat presedintele CNI, fapt care a provocat nemultumirea celor numiti la propunerea grupurilor senatoriale ale PD, PSD si PRM. "Colegii nostri din interior vor sa il aleaga acum, dar nu stim pe cine, pentru ca nu am avut nici o propunere concreta sau vreo candidatura. Nu s-au autopropus, doar ca vor astazi", a declarat reprezentantul PD, Marian Zlotea, citat de agentia Mediafax.
Procedura a fost insa blocata de iesirea celor trei din sala, deoarece CNI a ramas fara cvorum, in conditiile in care Senatul a validat doar 13 candidaturi pentru 21 de locuri disponibile. In consecinta, s-a decis constituirea unui secretar tehnic care sa inregistreze candidaturile urmand ca astazi, la ora 11.00, sa se treaca la alegerea unui presedinte.
Procedura se anunta dificila deoarece presedintele CNI trebuie ales cu majoritatea calificata a Consiliului, de 11 voturi. Miza disputei este importanta, deoarece presedintele CNI are atributii in desemnarea si revocarea presedintelui ANI, cel care va conduce propriu-zis Agentia in intervalul dintre sedintele trimestriale ale CNI. (Adrian ILIE)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.