Ambasadorul britanic la Bucuresti, Robin Barnett, a vizitat ieri rezervatia de ursi de la Zarnesti, in incercarea de a atrage atentia asupra proiectului si de a incuraja eliberarea ursilor captivi din Romania.

Ambasadorul Robin Barnett s-a
Ambasadorul britanic la Bucuresti, Robin Barnett, a vizitat ieri rezervatia de ursi de la Zarnesti, in incercarea de a atrage atentia asupra proiectului si de a incuraja eliberarea ursilor captivi din Romania.

Ambasadorul Robin Barnett s-a declarat impresionat de cele vazute si a laudat proiectul "Libertate pentru ursi", initiat in urma cu doi ani la Zarnesti, langa Brasov. Diplomatul a facut ieri un tur al rezervatiei, in timpul caruia i-au fost prezentati toti ursii adusi aici de-a lungul timpului, precum si povestile acestora.


Fie ca a fost vorba despre ursi de la circ sau despre ursi crescuti pe langa restaurante sau gospodarii, toate povestile Mos-Martinilor l-au impresionat pe diplomat. Barnett a aflat de la initiatorii proiectului ca in Romania au mai fost identificati in momentul de fata aproximativ 40 de ursi, care ar trebui eliberati imediat si adusi in acest "sanctuar". Proiectul de la Zarnesti este dedicat ursoaicei Maia, care s-a automutilat in captivitate si a fost eutanasiata dupa mai multe luni de suferinta. Proiecte similare se deruleaza in prezent in 11 tari europene.


PUBLICITATE. Rezervatia, cea mai mare din Europa la ora actuala, va fi inaugurata peste cateva luni, dupa ce vor fi obtinute toate avizele de mediu necesare. Pana atunci, proiectul a fost deja prezentat in Marea Britanie de BBC, urmand ca in viitorul apropiat o echipa de la Animal Planet sa realizeze un material despre ursii de aici.


"Cred ca ceea ce am vazut astazi este foarte important atat pentru mediu, cat si pentru imaginea Romaniei. Este un lucru pozitiv ceea ce se intampla aici si speram ca el se va dezvolta", a spus Robin Barnett. Ambasadorul a promis totodata ca, la intoarcerea in Bucuresti, sa aiba o serie de intrevederi cu reprezentanti ai Ministerelor Mediului si Agriculturii din Romania "pentru a vedea cum putem urgenta campania de salvare a ursilor captivi".
Rezervatia unicat, aflata in apropiere de Brasov, este inchisa pentru vizitatorii obisnuiti. Operatiunea de salvare a ursilor captivi in conditii improprii este sustinuta de publicatia online Hotnews.ro, de Asociatia "Milioane de prieteni" si de organizatia britanica World Society for the Protection of Animals.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.