Domnul L. Douache, Directorul Oficiului International al Vinului, a vizitat de curand Romania si a facut o analiza ampla a situatiei productiei de vinuri din tara noastra. In cele ce urmeaza va redam concluziile analizei d-sale:
"Romania, dela
Domnul L. Douache, Directorul Oficiului International al Vinului, a vizitat de curand Romania si a facut o analiza ampla a situatiei productiei de vinuri din tara noastra. In cele ce urmeaza va redam concluziile analizei d-sale:
"Romania, dela razboiu incoace, a devenit una dintre cele mai importante tari viticole.
In locul celor 73.000 hectare de vie cate erau in Vechiul Regat roman inainte de razboiu, Marea Romanie poseda astazi 324.000 hectare. Iar in ceeace priveste vinul, productiunea a trecut, dela doua milioane hectolitri in 1910, la mai mult de 10 milioane hectolitri in 1937.
Legislatia viticola romaneasca a prevazut masuri severe contra fraudei, adausului de apa, zahar, etc. Ea a aparat sanatatea consumatorului limitand strict folosirea antisepticilor si antifermentilor in vinificatie. A oprit intinderea suprafetelor de vie, si a organizat productiunea de vinuri bune, superioare. Mai mult inca, a cautat sa canalizeze vinurile inferioare in industria otetului si in producerea spirtului, industrii cari, in anul trecut, au absorbit 800 de mii de hectolitri.
(va urma)
ZIUA, 3 iulie 1939


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.