Membrii comisiei au hotarat sa se intruneasca astazi pentru a vota cele noua principii de elaborare a proiectului, presedintele forului, liberalul Mihai Voicu, avertizand ca, daca acestea vor pica la vot, va solicita dizolvarea comisiei. "Maine dimin
Membrii comisiei au hotarat sa se intruneasca astazi pentru a vota cele noua principii de elaborare a proiectului, presedintele forului, liberalul Mihai Voicu, avertizand ca, daca acestea vor pica la vot, va solicita dizolvarea comisiei. "Maine dimineata (n.r. astazi), la 9.30, comisia va decide daca in Romania sunt sanse sa existe vot in circumscriptii uninominale. Daca vom decide acest lucru, elaborarea proiectului de lege poate avansa cu foarte mare usurinta. Daca nu se decide, in momentul acela misiunea comisiei s-a incheiat si voi informa Birourile permanente reunite ca trebuie sa dizolve comisia", a anuntat Voicu. Liberalii si democratii, care au sustinut votarea cu prioritate a principiilor, au intrat in conflict cu pesedistul Anghel Stanciu, care insista sa isi prezinte o propunere legislativa proprie pe acelasi subiect. Liberalii l-au acuzat pe Stanciu ca nu sustine reformarea sistemului electoral. Pentru ca principiile sa fie adoptate de comisie, ele trebuie sa intruneasca votul a cel putin 10 membri din totalul de 15. In conditiile in care partidele care si-au exprimat formal sustinerea proiectului (PNL, PSD si PD) au 12 membri, orice vot "impotriva" sau abtinere, ce ar putea veni de la Stanciu, ar putea duce la neadoptarea principiilor. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.