Liga Profesionista de Fotbal a stabilit ieri, prin tragere la sorti, programul meciurilor din campionatul viitor, care este prevazut sa inceapa pe 28 iulie. Pe tema tintarului, parerile sunt impartite, unii apreciind ca nu conteaza ordinea in care it
Liga Profesionista de Fotbal a stabilit ieri, prin tragere la sorti, programul meciurilor din campionatul viitor, care este prevazut sa inceapa pe 28 iulie. Pe tema tintarului, parerile sunt impartite, unii apreciind ca nu conteaza ordinea in care iti ies in cale cei 17 adversari, iar ceilalti ca programul poate fi un factor important. Cert este ca anul trecut Dinamo a avut parte de un debut usor de campionat, iar in iarna acontase deja titlul, iar in acest sezon programul pare la fel de facil. "Cainii" vor incepe in fata "satelitului" neoficial al Stelei, Gloria Buzau, care este totusi doar o nou-promovata care se straduieste sa incropeasca un lot competitiv.
Echipa lui Rednic se poate pregati in liniste pentruLiga Campionilor, fiindca in primele opt etape va infrunta adversari accesibili, FC Vaslui (acasa), Ceahlaul (deplasare), Dacia Mioveni (a), Farul (d), Bistrita (a), Iasi (d), "U" Cluj (a), urmand ca abia in etapa a noua sa sustina primul derby, cu CFR Cluj, in deplasare. Finalul este de foc pentru "caini", pentru ca in etapa a 14 joaca la Craiova, apoi imediat acasa cu Rapid si runda urmatoare in Ghencea, partide programate la inceputul lunii noiembrie, atunci cand batalia in grupele Ligii Campionilor va fi la apogeu. Cert este ca adversarii lui Dinamo trebuie sa fie extrem de atenti si sa incerce sa pastreze trena, pentru a evita distantarea echipei lui Rednic la un avans care sa devina prea greu de surmontat. Steaua si Rapid, principalele contracandidate in lupta pentru titlu incep relativ usor, ros-albastrii acasa cu Ceahalul, iar giulestenii in deplasare la Mioveni, iar in runda a doua Hagi revine la Constanta, pe stadionul care i-a purtat numele intr-o perioada de timp, iar giulestenii primesc pe Gloria Bistrita. Apoi lucrurile devin complicate, fiindca in runda a patra Steaua joaca la Cluj, cu CFR, iar in a cincea Rapidul merge la Timisoara, pentru ca in runda a saptea cele doua sa se infrunte in primul derby al sezonului, in Ghencea. Echipa lui Hagi termina in forta, cu deplasare pe Bega (et. a 14-a), acasa cu Craiova (et. a 15-a) si pe terenul lui Dinamo (et. a 16-a). Rapidul joaca partidele tari la distante aproximativ egale, avand programat jocul cu CFR Cluj in etapa a 12-a, pe teren propriu, iar pe cel cu Dinamo, in etapa a 15-a, in deplasare. In fine, cea de-a patra candidata la titlu, CFR Cluj, pare sa aiba cel mai greu start, cu vizita Timisoarei in etapa a 2-a, deplasare la Craiova si acasa cu Steaua in rundele urmatoare. Apoi in etapa a 9-a primeste pe Dinamo, iar in a 12-a iese in Giulesti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.