Potrivit unei atentionari date de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), cotata cu cod galben, in a doua parte a zilei de astazi instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in toate regiunile tarii. Acest fenomen va incepe din vest si s
Potrivit unei atentionari date de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), cotata cu cod galben, in a doua parte a zilei de astazi instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in toate regiunile tarii. Acest fenomen va incepe din vest si se va manifesta prin intensificari ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie, cu frecvente descarcari electrice. Izolat vor fi ploi cu caracter torential si grindina. Pe arii restranse cantitatile de apa vor depasi chiar 25-30 l/mp.

Furtunile vor fi mai frecvente in aceasta dupa-amiaza si la noapte in Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Oltenia si in nordul si centrul Moldovei. Fenomenele meteorologice similare isi vor face simtita prezenta insa si maine in Muntenia, Dobrogea si in sudul Moldovei.

CANICULA IN SUD. De asemenea, meteorologii spun ca astazi vremea va fi calduroasa in toata tara, caniculara local in Oltenia, Muntenia si sudul Moldovei, unde temperatura aerului va urca pana la 36...37 de grade.
 Comentariul specialistului In nord-vestul, nordul si centrul Europei va mai patrunde aer rece, incepand de dupa-amiaza acesta va traversa si Romania. Astazi, in jumatatea de sud-est a tarii noastre va pulsa aer cald. In Oltenia, Muntenia, Moldova, partea continentala a Dobrogei si in sud-estul Transilvaniei, astazi va fi foarte cald. In aceste conditii, fenomenele de instabilitate atmosferica vor fi destul de brutale ca mod de manifestare. Ploile nu vor fi foarte multe, dar o parte din ele vor avea caracter torential; intensificarile de vant, insa, vor fi cu aspect de vijelie si izolat va cadea grindina. Joi, in sud-estul extrem, la amiaza, vor mai fi valori usor mai mari de 30 de grade, iar in celelalte regiuni vremea se va racori. meteorolog Romica Jurca
  Pe litoral: Azi (miercuri): Vremea va fi frumoasa si calda. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Maxime: 29°C... 30°C, iar minime: 20°C... 23°C. Temperatura apei marii va fi de 21°C... 23°C. Maine (joi): Vremea se va instabiliza treptat. Cerul va fi variabil, cu innorari dupa-amiaza si noaptea, cand vor fi averse si intensificari ale vantului. Maxime: 27°C... 28°C, iar minime: 15°C... 16°C. Temperatura apei marii va fi de 20°C... 23°C. Poimaine (vineri): Vremea va fi in general frumoasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari dimineata. Maxime: 25°C... 27°C, iar minime: 16°C... 20°C. Temperatura apei marii va fi de 20°C... 21°C.    La munte: Azi (miercuri): Vremea se va mentine calda, dar va deveni si instabila. Vor fi averse si intensificari de scurta durata ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie, la inceput in Occidentali si apoi in restul zonei. . Maine (joi): Vremea se va raci si va fi instabila. Cerul va fi noros si vor cadea averse. Izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate (peste 25...30 l/mp) si va cadea grindina. Poimaine (vineri): Cerul va mai prezenta unele innorari si local vor fi averse, insotite de descarcari electrice.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.