Programul Operational Regional (POR), prin care Romania ar putea primi fonduri europene de 3,72 miliarde euro in perioada 2007-2013, va fi lansat oficial pe 13 iulie, la Sibiu, a declarat ieri ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei, L
Programul Operational Regional (POR), prin care Romania ar putea primi fonduri europene de 3,72 miliarde euro in perioada 2007-2013, va fi lansat oficial pe 13 iulie, la Sibiu, a declarat ieri ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei, Laszlo Borbely. "Asteptam acordul din partea autoritatilor europene pana la sfarsitul acestei saptamani. Pe 12 iulie, in timpul vizitei comisarului european, Danuta Hubner, vom semna cadrul national strategic de referinta, iar pe 13 iulie ne vom deplasa la Sibiu, unde va fi lansat oficial POR", a afirmat Borbely. Acesta a adaugat ca si alte programe operationale ar putea primi acordul din partea Comisiei Europene in aceasta saptamana.
Printre programele operationale care asteapta acordul din partea CE se numara programul operational de transport, de mediu si de convergenta.
Ministrul Dezvoltarii a aratat, in urma cu doua saptamani, ca primele contracte pe baza programului ar putea fi incheiate in perioada octombrie-noiembrie.
Valoarea totala a POR pentru perioada 2007-2013 este de 3,72 miliarde euro. 90 de proiecte PHARE au fost trecute in cadrul POR si vor beneficia de fonduri de la buget in vederea intocmirii studiilor de fezabilitate. Ministrul Laszlo Borbely a declarat la inceputul lunii iunie ca in acest an, cel mai devreme in luna octombrie, vor putea fi incheiate circa 50-55 de contracte, in valoare de aproximativ 800 milioane euro, desi previziunile initiale se refereau la o valoare de 400 milioane euro.
Programele Operationale sunt documentele pe baza carora se realizeaza programarea operationala si implementarea efectiva a Fondurilor Structurale si de Coeziune si prezinta domeniile majore de interventie care sunt cofinantate de Fondurile Structurale si de Coeziune. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.