Maine, Jurnalul National se poate cumpara impreuna cu un film de zile mari. "Pianistul", in regia lui Roman Polanski, este o productie pe placul criticii, multipremiata, dar si cu incasari de box office.   Bazat pe memoriile pianistulu
  Maine, Jurnalul National se poate cumpara impreuna cu un film de zile mari. "Pianistul", in regia lui Roman Polanski, este o productie pe placul criticii, multipremiata, dar si cu incasari de box office.   Bazat pe memoriile pianistului W. Szpilman, "Pianistul" este povestea adevarata a unui stralucit pianist polonez, care, din cauza originii sale evreiesti, este fortat ca pe timpul ocupatiei naziste a Poloniei sa duca o viata de fugar, pentru a scapa de deportare. Szpilman reuseste sa fuga din ghetoul din Varsovia si isi va petrece ani buni ascunzandu-se printre ruinele orasului. Salvarea ii vine de la un ofiter german, care il va ajuta sa supravietuiasca.   APROAPE DE VALITATE. "Am stiut dintotdeauna ca intr-o zi aveam sa fac un film despre aceasta perioada dureroasa din istoria Poloniei, dar nu doream sa fie unul autobiografic", spune regizorul Roman Polanski. "Inca de la lectura primelor pagini din memoriile lui Wladyslaw Szpilman am stiut ca «Pianistul» va fi subiectul urmatorului meu film. Era exact povestea care imi trebuia; in ciuda ororilor, povestea ramane pozitiva si plina de sperante. Eu am supravietuit bombardamentului Varsoviei si ghetoului din Cracovia si am vrut sa redau viata amintirilor mele din copilarie. Am vrut sa raman pe cat posibil aproape de realitate si sa nu filmez in maniera hollywoodiana."   MEMORII. Wladyslaw Szpilman si-a scris memoriile imediat dupa razboi si poate de aceea totul are atata forta si este asa de autentic. El prezinta realitatea acelei epoci cu o obiectivitate surprinzatoare, aproape rece. In cartea lui sunt polonezi buni si rai, asa cum sunt evrei buni si rai, nazisti buni si rai. Rolul principal este interpretat de Adrien Brody, actor american, care pentru a juca rolul a invatat sa cante Chopin la pian si a slabit aproape 15 kilograme. Rezultatul il veti vedea intr-un film... de Oscar.     Film de colectie "Pianistul" este genul de film pe care vrei sa il pastrezi. Sa il ai, pentru ca e un film "de colectie". Realizat in 2002, a reusit sa castige trei Oscaruri si sa adune alte patru nominalizari. Printre Oscarurile castigate s-au aflat cele pentru "Cel mai bun actor" si "Cel mai bun regizor". Printre invinsii la aceste categorii s-au numarat atunci Martin Scorsese, Pedro Almodovar (regie) si Nicolas Cage, Michael Caine si Jack Nicholson.    


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.