Mall-uri englezesti

Firma britanica de consultanta si dezvoltare imobiliara Westhill va investi 100 de milioane de euro in Romania pentru construirea a doua centre comerciale, care vor fi finalizate in 2010, pe terenuri cu suprafete de pina la zece hectare. Proiectele vor include un mall si un parc de retail, care vor fi construite pe terenuri cu suprafete cuprinse intre opt si zece hectare. „Avem deja doua terenuri in doua orase. Asteptam autorizatia de construire pentru centrul comercial si vom incepe lucrarile cel mai devreme anul viitor", a declarat Andrei Panculescu, directorul comercial si de achizitii al Westhill Romania. El a precizat ca mall-ul va fi construit intr-un oras din centrul tarii si va avea o suprafata de circa 50.000 de metri patrati.

OMV se imprumuta pentru achizitia MOL

Bancile JPMorgan si Barclays pregatesc o linie de credit in valoare de 13,5 miliarde de euro, destinata grupului austriac OMV, pentru lansarea unei oferte de achizitie a concurentului ungar MOL, potrivit agentiei de presa Bloomberg, care citeaza ziarul austriac „Oesterreich". OMV nu exclude posibilitatea de a inainta o oferta ostila pentru MOL, mai informeaza publicatia austriaca, fara a cita surse. Grupul a anuntat, la inceputul saptaminii trecute, ca a platit circa un miliard de dolari pentru cumpararea a 8,6% din actiunile firmei ungare si a propus conducerii MOL sa poarte discutii referitoare la incheierea unui parteneriat strategic. Invitatia a fost respinsa de MOL.

Telefonul Prada, la 600 de euro

Companiile LG Electronics si Prada au lansat ieri pe piata romaneasca primul telefon mobil fara tastatura, cu ecran tactil incorporat. Telefonul Prada de la LG, KE850, a venit la un pret recomandat de 600 de euro. Modelul are o camera video de 2 megapixeli cu lentile Schneider-Kreuznach, video player si poate „citi" documente. La o grosime de 12 milimetri, telefonul are o memorie interna de doar 8MB, care poate ajunge la 256MB printr-un card MicroSD.