Starea militarului roman ranit in Afganistan pe 23 iunie este mai grava decat a anuntat initial Ministerul Apararii. Potrivit primelor informatii difuzate de Biroul de Presa al MAp, sergentul Gabriel Cretu a suferit un traumatism in zona capului, pro
Starea militarului roman ranit in Afganistan pe 23 iunie este mai grava decat a anuntat initial Ministerul Apararii. Potrivit primelor informatii difuzate de Biroul de Presa al MAp, sergentul Gabriel Cretu a suferit un traumatism in zona capului, provocat de suflul exploziei unei incarcaturi de aruncator de grenade, trasa dintr-o directie necunoscuta.
Sergentul Gabriel Cretu se afla in spatiu deschis si a fost trantit la pamant de suflul exploziei. El a fost transportat imediat cu un elicopter MEDEVAC la un spital militar britanic, unde a primit ingrijiri medicale pana in ziua de 26 iunie. Cu toate acestea, Ministerul Apararii, anunta pe 23 iunie ca militarul este in afara oricarui pericol si se afla in spital sub supravegherea medicilor britanici din Afganistan. Dupa trei zile de spitalizare in teatrul de operatii afgan, la solicitarea medicilor britanici, Pentagonul a decis sa il transfere de urgenta pe sergentul Gabriel Cretu la spitalul militar Landstudl, al bazei americane Ramstein din Germania. Maiorul Romeo Feraru, purtatorul de cuvant al Comandamentului 2 Operational Intrunit, ne-a precizat ca militarul a fost dignosticat cu "hematom cranio-cerebral temporal". Acest diganostic a fost pus in urma unor investigatii complexe. Potrivit informatiilor oficiale, "dupa incheierea investigatiilor si tratamentului de recuperare", sergentul Gabriel Cretu nu isi va mai continua misiunea in Afganistan si va fi repatriat. Surse medicale ne-au spus ca este posibil ca hematomul sa-i afecteze militarului pe viitor anumiti centri nervosi care pot influenta functiile de comunicare.
Misiune secreta
Oficialii armatei nu au precizat ce fel de misiune de patrulare efectua sergentul Cretu in provincia Farah, aflata la granita cu Iranul, avand in vedere ca trupele noastre se afla dislocate la Qalat, provincia Zabol, din apropierea granitei cu Pakistanul. De obicei, misiunile de patrulare au loc in zona de responsabilitate si nicidecum la sute de kilometri de baza. Surse neoficiale ne-au declarat ca militarul roman face parte din fortele speciale ale Directiei Generale de Informatii a Apararii si era intr-o misiune secreta impreuna cu militari din fortele speciale americane.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.