In curand, producatorul german de automobile DaimlerChrysler ar putea sa excluda din productia sa de lux modelul Mercedes-Benz clasa A, potrivit unui reportaj de sambata din saptamanalul german de afaceri Wirtschafts Woche. Un purtator de cuvant al M
In curand, producatorul german de automobile DaimlerChrysler ar putea sa excluda din productia sa de lux modelul Mercedes-Benz clasa A, potrivit unui reportaj de sambata din saptamanalul german de afaceri Wirtschafts Woche. Un purtator de cuvant al Mercedes-Benz a spus ca acestea sunt speculatii si a refuzat sa faca alte comentarii. Saptamanalul Wirtschafts Woche a anuntat, citand surse anonime din cadrul companiei Daimler, ca se va renunta la modelul Mercedes-Benz clasa A compact, in contextul urmatoarei relansari de produse din 2011.
Clasa A, cea mai mica masina Mercedes-Benz, a fost produsa incepand din 1997 si a fost supranumita "Baby Benz".
Pana la sfarsitul anului 2006 au fost vandute aproape 1,5 milioane de masini Mercedes-Benz clasa A, conform informatiilor publicate pe site-ul companiei.
Anul trecut, Mercedes a avut in Romania o cota de piata de 0,7 la suta din totalul vanzarilor de masini noi. Marca de lux nu s-a aflat in topul 10 al vanzarilor, nici ca marca, nici ca model.
Retragerea clasei A are un precedent printre constructorii germani de autoturisme. Cu ceva timp in urma, responsabilii Audi AG au hotarat retragerea de pe piata a mezinului gamei, modelul A2.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.