Joi, 28 iunie 2007, Parchetul General a emis un Comunicat potrivit caruia s-a dispus neinceperea urmaririi penale impotriva lui Adrian Nastase, Ioan Talpes, Sergiu Nicolaescu si Dan Iosif in dosarul "Aurul Dacilor".
In numarul anterior imi expr
Joi, 28 iunie 2007, Parchetul General a emis un Comunicat potrivit caruia s-a dispus neinceperea urmaririi penale impotriva lui Adrian Nastase, Ioan Talpes, Sergiu Nicolaescu si Dan Iosif in dosarul "Aurul Dacilor".
In numarul anterior imi exprimam surprinderea ca presa, clasa politica, asa-zisa societate civila au trecut practic sub tacere acest moment, care confirma in chip zdrobitor felul in care, sub regimul Basescu, DNA si Parchetul Politic au devenit instrumente de politie politica.
Afacerea a inceput la 3 iunie 2005, cand prim-procurorul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba-Iulia livra presei obediente informatii potrivit carora Adrian Nastase e anchetat pentru cumpararea unor bratari dacice de la niste infractori.
Singurele probe detinute de procurori se rezumau la niste declaratii aiuritoare ale unor inculpati, luate sub presiune de tip securistic, in care se spunea ca ei "cred", "au auzit", "li se pare ca" Adrian Nastase ar fi fost interesat de achizitionarea unor bratari.
Sa admitem ca intr-o asemenea afacere procurorii n-au avut incotro, s-au vazut obligati sa purceada la faza actelor premergatoare urmaririi penale.
Desi, intre noi fie vorba, in cazul contrabandei cu tigari din Caras-Severin, dezvaluit luni de Mugur Ciuvica, desi interceptarile telefonice ale infractorilor mentionau numele unor lideri PD, precum Sorin Frunzaverde, Vasile Blaga, procurorii Monicai Macovei s-au facut ca ploua.
Indiferent despre cine ar fi  fost vorba, in cazul dosarului de la Alba-Iulia, procurorii trebuiau sa:
1) Tina in secret numele celor pomeniti sau doar sugerati in declaratiile unor inculpati;
2) Sa finalizeze cat mai repede faza premergatoare.
Fie pentru a da NUP, fie pentru a trece la faza urmaririi penale.
Ei bine, intr-o tara ce se pretinde a fi democratica, justitia instaurata de Monica Macovei, cea chemata acum sa nenoroceasca si Macedonia,  procedeaza pe dos:
1) Numele celor implicati sunt facute publice.
Si nu numai prin smecheria cu "din surse", ci si fatis, in conferinte de presa.
Astfel, la 8 ianuarie 2007, Marius Iacob, ditamai seful Sectiei Urmarire Penala din cadrul Parchetului General, declara, intr-o conferinta de presa preluata de toate televiziunile din seara zilei respective si de toate ziarele de a doua zi, ca Adrian Nastase e cercetat pentru tainuire in afacerea "Aurul Dacilor".
2) Asa-zisa faza premergatoare e lungita dinadins timp de doi ani!
Dosarul e trimis la Parchetul General. Parchetul General il trimite la DNA. La randu-i, DNA, dupa ce l-a tinut catva timp, il retrimite la Parchetul General.
Fiecare moment se bucura de taraboiul mediatic, tipic legendarei Justitii la televizor.
Joi, 28 iunie 2007, la doi ani si o luna de la inceperea asa-zisei faze premergatoare, Adrian Nastase, Ioan Talpes, Sergiu Nicolaescu, Dan Iosif primesc Neinceperea Urmaririi Penale.
O chestiune ce se putea rezolva in doar cateva zile si cu pastrarea discretiei e lungita timp de doi ani si ceva.
Timp in care tulusii lui Traian Basescu din justitia Monicai Macovei au reusit ceea ce si-au propus: de a-l  infatisa pe Adrian Nastase drept un ticalos care a profitat de postura sa de premier pentru a pune mana pe o comoara a Istoriei neamului!
Aceasta zdrobitoare dovada a politiei politice practicata de DNA si de Parchetul General sub regimul Basescu ar fi trebuit sa starneasca revolta intregii prese, a intregii societati civile, a intregii clase politice.
Nu s-a starnit nici macar o bombaneala, d-apoi o revolta.
Pasivitatea presei si a societatii civile e explicabila.
Adrian Nastase e coruptul numarul unu al Romaniei de azi, cel cu a carui tarare prin anchete fara sfarsit ne mandrim la Bruxelles.
E explicabila si pasivitatea PNL, UDMR, PC, PD, PRM.
Adrian Nastase le e unora adversar si altora indiferent.
Dar PSD?
Cum de n-a reactionat PSD?
E o intrebare evident retorica.
Liderii PSD n-au nici un interes sa reactioneze la incredibila terfelire a lui Adrian Nastase. Orice incercare de reabilitare a lui Adrian Nastase le-ar pune la indoiala mareata lor politica.
O politica in urma careia PSD se prabuseste in sondaje!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.