Licitatia pentru extinderea sistemului de plata online a amenzilor va fi reluata, deoarece unul dintre ofertanti a contestat rezultatele finale. Surse din Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) au declarat pentru Mediafax ca la l
Licitatia pentru extinderea sistemului de plata online a amenzilor va fi reluata, deoarece unul dintre ofertanti a contestat rezultatele finale. Surse din Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) au declarat pentru Mediafax ca la licitatie vor putea participa numai cele 26 de firme care au achizitionat initial documentatia de atribuire.
Ministerul a primit la inceputul lunii aprilie patru oferte din partea firmelor Siveco, Softnet Development & Consulting, TeamNet in asociere cu Microsoft Romania, si a consortiului Softwin si CBN International.
La 16 aprilie, MCTI a declarat castigatoare oferta depusa de Softwin si CBN International, insa compania Siveco a contestat rezultatul licitatiei la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC). Din acest motiv, autoritatile au decis modificarea documentatiei de atribuire si reluare a procedurii. Noile schimbari au fost deja transmise celor 26 de firme. "Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 18 iulie. La 1 august urmeaza sa fie declarat castigatorul, iar contractul estimam ca va fi incheiat pana la 17 august", au spus oficialii MCTI.
Lucrarile ar urma sa inceapa in termen de 5 zile de la semnarea contractului, termenul limita pentru finalizarea acestora fiind 10 decembrie. Valoarea estimata a contractului este de aproximativ 1,2 milioane lei, plata urmand sa fie efectuata din bugetul institutiei.
Sistemul electronic "Ghiseul virtual de plati" a fost lansat la sfarsitul anului trecut, primul serviciu disponibil fiind plata amenzilor de circulatie in regim online, cu ajutorul cardului bancar, de catre soferii sanctionati in Bucuresti. Pana in prezent, prin acest sistem au fost achitate peste 854 de amenzi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.