"Singuraticul George" (foto), unicul exemplar al unei specii de broaste testoase rare, care traieste in insulele Galapagos, este in pericol.

Masculul, cel mai cunoscut celibatar din lume, este nu doar singur, ci si impotent, dupa cum aver
"Singuraticul George" (foto), unicul exemplar al unei specii de broaste testoase rare, care traieste in insulele Galapagos, este in pericol.

Masculul, cel mai cunoscut celibatar din lume, este nu doar singur, ci si impotent, dupa cum avertizeaza oamenii de stiinta care il tin sub observatie. Unii cercetatori au avansat chiar ideea ca holteiul cu carapace, a carui varsta nu este cunoscuta cu exactitate, pur si simplu nu este interesat de sex.


HOLTEIUL. "Singuraticul", devenit intre timp "Disperatul George", se afla in colimatorul oamenilor de stiinta de la Universitatea Yale din Connecticut de la inceputul acestui an. La cele 90 de kilograme ale sale, George nu a fost niciodata interesat de partenere nici macar din alte specii. Problemele au inceput in urma cu 13 ani, iar specialistii presupun ca dezinteresul fata de reproducere provine de la faptul ca broscoiul nu a vazut niciodata un cuplu de testoase facand sex.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.