Finul presedintelui - Sechestru pe averea lui Falca DNA a pus sub sechestru intreaga avere personala a primarului din Arad, finul presedintelui Traian Basescu, Gheorghe Falca. Edilul este urmarit penal de la inceputul anului pentru luare de
 Finul presedintelui - Sechestru pe averea lui Falca DNA a pus sub sechestru intreaga avere personala a primarului din Arad, finul presedintelui Traian Basescu, Gheorghe Falca. Edilul este urmarit penal de la inceputul anului pentru luare de mita si abuz in serviciu, in legatura cu modul in care ar fi fost vandut, la un pret subevaluat (16 euro/mp fata de 70-80, pretul zonei), un teren apartinand fostei fabrici de zahar din Arad. Seful statului a spus aseara la Realitatea TV ca masura nu-l impiedica sa-i boteze sambata fetita finului Falca. Vicepremier - Marko Bela pleaca din Guvern Presedintele UDMR Marko Bela a anuntat ieri ca si-a depus demisia din functia de vicepremier. Ca si acum o luna, el a explicat ca a demisionat pentru a se putea ocupa de relatia Uniunii cu comunitatea maghiara, care s-a dovedit deficitara cu ocazia referendumului din 19 mai. Marko Bela a mai spus ca Uniunea va pastra functia de vicepremier, urmand ca in cel mai scurt timp sa se decida daca UDMR va mai nominaliza pe cineva sau va lasa acest post vacant, asa cum a facut PD. (Aniela Nine)  
  Electorale - Ladislau Csendes, noul sef al CNSAS Colegiul CNSAS l-a ales ieri pe reprezentantul UDMR Ladislau Csendes presedinte al institutiei, cu sase voturi pentru si patru impotriva, au declarat pentru Mediafax surse din Colegiu. Csendes ar urma sa fie presedintele institutiei pentru sase luni. In functia de vicepresedinte al institutiei a fost ales Virgil Tarau. Secretar al Colegiului CNSAS va ramane in continuare reprezentantul PRM in Colegiu, Constantin Buchet, alegerea sa nefiind pusa in discutie.   Dispute - Nicu Marcu, presedintele CNI Reprezentantul Ministerului Economiei si Finantelor Marcu Nicu a fost ales ieri presedinte al Consiliului National de Integritate (CNI), el obtinand sapte voturi, iar contracandidata sa, Simona Teodoriu (PSD), obtinand patru voturi. Toti cei 13 membri CNI au fost prezenti la sedinta, dar, din totalul celor 13 voturi, doua au fost abtineri (PD si societatea civila), astfel ca au fost anulate. Nicu Marcu a declarat ca la alegerea sa a fost "un vot corect", respingand astfel acuzatiile lui Marian Zlotea (PD), potrivit caruia CNI este o institutie "politizata".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.