Cotidianul va prezinta miine culisele eliberarii din inchisoare a militianului Stanica Tudor, condamnat si arestat in 2003 pentru moartea disidentului Gheorghe Ursu.

Dupa ce a executat doar un an si doua luni din pedeapsa de zece ani, el a reusit sa scape de detentie pe baza unor adeverinte medicale suspectate de fals si eliberate de medici implicati si in alte cazuri controversate, precum Omar Hayssam, Nicolae Cristea, George Constantin Paunescu, Ovidiu Tender, generalii Victor Athanasie Stanculescu si Mihai Chitac. Un expert care a consultat certificatele medicale ale lui Stanica Tudor sustine ca numeroasele boli de care sufera acesta, de la cancer cu metastaze multiple pina la afectiuni psihiatrice, nu i-ar fi dat o speranta de viata mai mare de sase luni. Dupa Revolutie, fostul militian s-a convertit in om de afaceri si a dat o veritabila lovitura imobiliara la Brasov: o intreaga zona montana ii poarta numele, astfel incit Stanica Tudor intra, prin faptele sale, nu doar in istorie, ci si in geografie.

Intr-o stare de perfecta luciditate, cu constiinta impacata, fostul sef al Directiei de Cercetari Penale a Militiei a acceptat pentru prima oara sa acorde un interviu.