Moneda nationala a doborit ieri un nou maxim al ultimilor cinci ani si o luna. Un euro a fost cotat la 3,1112 lei, cea mai mica valoare din 29 mai 2002 pina in prezent. De la inceputul acestui an, moneda nationala s-a apreciat cu circa


Moneda nationala a doborit ieri un nou maxim al ultimilor cinci ani si o luna. Un euro a fost cotat la 3,1112 lei, cea mai mica valoare din 29 mai 2002 pina in prezent. De la inceputul acestui an, moneda nationala s-a apreciat cu circa 8%. Astfel, in prima zi a anului, rata de schimb anuntata de Banca Nationala a Romaniei a fost de 3,356 lei/euro. In deschiderea sedintei interbancare de luni, bancile au afisat cotatii de 3,1200 - 3,1230 lei/euro, cu 0,2 bani sub intervalul de tranzactionare regasit la ultimele operatiuni de vineri. In 2006, leul a fost cea mai performanta moneda din lume dupa yenul japonez. Incepind cu 2005, an in care leul a consemnat prima apreciere de ansamblu de dupa revolutie, moneda nationala a cistigat procente importante in raport cu euro si cu dolarul. Fata de moneda americana, in 2006, leul a cistigat aproximativ 20 de procente, fata de euro, aproximativ 10%, si fata de lira sterlina, circa doua procente. (S.B.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.