Boicotarea pensionarilor 12 din cei 27 de deputati, membri ai Comisiei de buget-finante-banci, au preferat, in ultima saptamana din sesiunea legislativa care tocmai s-a incheiat, sa chiuleasca decat sa vina la sedinta in care se discuta proiectu
Boicotarea pensionarilor 12 din cei 27 de deputati, membri ai Comisiei de buget-finante-banci, au preferat, in ultima saptamana din sesiunea legislativa care tocmai s-a incheiat, sa chiuleasca decat sa vina la sedinta in care se discuta proiectul de lege al PC privind infiintarea fondului de solidaritate pentru pensionari cu venituri reduse, motivand ca nu au fost convocati in timp util.   O verificare a declaratiei de avere a acestora ar putea oferi si o alta explicatie a dezinteresului fata de problemele pensionarilor. Unul dintre acestia este reprezentantul UDMR, ministrul Laszlo Borbely (foto). Conform declaratiei sale de avere, actualizata acum trei luni, Borbely detine o casa de locuit de 140 de metri patrati in Pades, judetul Mures, cu o valoare impozabila de 112.000 RON. Deputatul UDMR mai are in proprietate un autotusim VW Passat din 2004, precum si doua conturi bancare, de 36.000 de euro, respectiv 37.000 de RON. Borbely a incasat anul trecut din salariul sau de demnitar peste 46.000 RON.  PENSII MAI MARI. Proiectul de lege al conservatorilor prevede infiintarea, timp de trei ani, a unui fond de solidaritate pentru pensionari, la care firmele ar urma sa contribuie cu 1% din profitul net cu cifra de afaceri. Banii din acest fond vor fi folositi pentru majorarea pensiilor mai mici decat salariul minim pe economie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.