Doi copii din localitatea ieseana Miroslava stau de citeva saptamini in lanturi ferecate cu lacate. Cei care i-au sechestrat sint chiar parintii lor.

La numai 20 de kilometri de Iasi, un tablou ca rupt din Evul Mediu a socat intreaga comunitate. Motivind ca nu au timp sa aiba grija de ei, sotii Gradinaru din satul Miroslava si-au legat copiii cu lanturile de pat. Ieri, reprezentantii Politiei si ai Directiei de Asistenta Sociala au intrat fortat in casa familiei Gradinaru. Ce au gasit a fost de-a dreptul socant. „E vorba despre doi minori, un baiat de 7 ani si o fetita de 8 ani. Fiecare se afla in cite o camera, legat cu lanturile de pat. In loc de toaleta, copiii aveau linga pat cite un lighean", sustine Eliza Chirica, purtator de cuvint al Directiei de Asistenta Sociala Iasi. Mai bine de jumatate de ora, politistii s-au chinuit sa rupa lanturile. Copiii erau plini de rani la picioare.

Intrebati de autoritati de cind isi maltrateaza copiii, sotii Gradinaru arunca vina unul asupra celuilat. „Numai astazi (ieri – n.r.) i-am tinut legati. Nu-s eu vinovatul, ea e", a spus sotul. Femeia spune si ea ca lanturile la picioarele copiilor au fost puse de dimineata nu de ea, ci de sot. Varianta sotilor Gradinaru este contrazisa insa de vecini, care au afirmat in fata politistilor ca cei doi micuti sint tinuti legati de cel putin o luna. „Cind a venit medicul sa-i vaccineze, pe unul dintre copii l-a scos din camera pe geam. Nu i-am mai vazut afara sa se joace. Ii leaga atunci cind pleaca de acasa", spune unul dintre vecini. Familia Gradinaru nu este la prima abatere. Cei doi au mai primit o amenda pentru rele tratamente aplicate minorilor, iar acum risca inchisoarea. „Familia Gradinaru are patru minori. Pe linga cei doi care au fost luati din familie astazi (ieri – n.r.) mai au inca doi de un an si respectiv 2 ani. Pentru acestia va fi nevoie de ordonanta prezidentiala pentru a fi luati din familie", a adaugat Eliza Chirica, purtator de cuvint al DAS Iasi.