Elena Udrea a reusit sa incaiere tabloidele pe plaja la Mamaia.

Sedinta foto a Elenei Udrea pe malul marii cu reporterii ziarului „Libertatea" a stirnit minia ziarului „Cancan", care o acuza ca a aranjat cu cei de la „Libertatea" sa vina s-o imortalizeze in costum de baie. Cele doua tabloide au publicat ieri concomitent fotografii cu Elena Udrea in costum de baie roz pe plaja la Mamaia, alaturi de sotul sau, Dorin Cocos, si de fiul acestuia, Alin.

Adrian Artene, redactor-sef al ziarului „Cancan", care avea si el o echipa de paparazzi detasata la fata locului, spune ca acestia s-au sesizat cind au vazut-o pe Elena Udrea ca intra in apa zimbitoare, sub o ploaie de blituri. „Ne-am zis: ia uite cit se chinuieste o femeie sa-si faca imagine, ca nu mai intrase pina atunci absolut deloc, dar pentru «Libertatea» a intrat!". Dupa ce au terminat sedinta foto, reporterii de la „Libertatea" au fost opriti de catre un reprezentant al Administratei Plajelor, care le-a spus sa nu mai faca fotografii pe plaja, ca tin la intimitate si discretie pentru turistii lor. Acest reprezentant ne-a spus ca cei de la „Libertatea" i-au replicat: „Stati linistit, doamna Udrea va poate confirma, dinsa ne-a chemat, nu o deranjam!", arata Adrian Artene ce a determinat ziarul „Cancan" sa-si numeasca articolul „Combinatii pe plaja". Artene afirma ca, de regula, pe monden se fac astfel de „aranjamente", dar si pe zona politica „apar astfel de materiale in «Libertatea» cu complicitatea oamenilor politici". Motivul pentru care banuieste redactorul-sef al ziarului „Cancan" ca Elena Udrea a vrut sa apara in costum de baie in paginile ziarului „Libertatea" este ca „e o femeie frumoasa care poate cistiga admiratia barbatilor. Despre ea s-a spus ca n-ar avea un trecut foarte curat, ca divorteaza de sotul Cocos, iar acum apare alaturi de el si fiul sau, fericiti la mare".

Redactorul-sef al ziarului „Libertatea", Ana Nita, raspunde acuzelor de „aranjament" pe care i le aduce „Cancan" cu: „Nu am ce sa comentez!". Elena Udrea face lumina in chestiunea costumului de baie roz, pe care se cearta tabloidele, si explica cum a ajuns ea pe trei sferturi goala in paginile ziarului „Libertatea": „«Libertatea» m-a sunat ca ma premiaza pentru gestul caritabil pe care l-am facut: donatia de 3 tone de alimente, in valoare de peste 200 de milioane, pe care am facut-o la Caminul din Bolintin Vale, stiti, acela despre care a transmis Realitatea TV cinci zile! Maria Musat, de la «Libertatea», care e ziarist acreditat pe PD, a vrut sa-mi ia o parere si i-am zis ca nu pot sa vorbesc cu ea ca plec la mare. Si ea a zis: «Putem sa venim duminica la mare sa vorbim?». Si m-au rugat din suflet sa-mi faca si o poza, ca altfel n-as fi vrut, ca nu sint fotogenica!".

Fostul consilier al lui Traian Basescu clameaza dreptul politicianului de a face si el plaja, ca tot omul, cind pofteste: „Este prima oara cind ies la plaja in Romania, tocmai din acest motiv! Pina acum ma duceam ori la Neptun, o statiune pierduta de lume, ori la Vama Veche! Stiu ca la Mamaia e plin de paparazzi peste tot, dar ce sa fac? Sa-mi fac numai vacante de iarna in costum de schi?", se intreaba rizind Elena Udrea. „Daca aveam 300 de kg si 80 de ani nu mai interesa pe nimeni cum apar!", transeaza ea problema ultimei sale aparitii in presa. Durerea pentru tabloide e, spune Udrea, ca se cearta care da fotografiile primul. Ride si ne face o propunere pentru pagina de sport din Cotidianul: „Daca vreti, va dau exclusivitate cind ma duc la fitness, pentru pagina de sport!".

Elena Udrea e sigura ca nu-i va dauna in cariera aparitia in costum de baie in paginile tabloidelor. Bogdan Teodorescu, consultant politic, e pe jumatate de aceeasi parere cu ea. „Sper sa ramina doar la costum de baie", face o prima precizare Bogdan Teodorescu. „Pe termen scurt nu o sa-i dauneze foarte tare, ca lumea uita, dar pe termen lung, daca va continua asa, cu siguranta! Elena Udrea, ca om politic, trebuie sa se gindeasca la performante politice, nu estetice. Romanii sint conservatori, iar aparitia in slip, de exemplu, a lui Petre Roman, la vremea lui considerat un simbol al masculinitatii, nu a placut." Bogdan Teodorescu crede ca Elena Udrea a acceptat sa apara in ziare in costum de baie pentru ca e tinara si atragatoare si mizeaza foarte mult pe cartea asta: „Chiar si cind era consiliera lui Traian Basescu, acesta spunea despre ea ca arata bine, intre mutrele acre de la Cotroceni, nu ca e o profesionista. Nu are cum sa cistige electorat cu o astfel de imagine, caci electoratul voteaza un om politic in functie de necesitatile pe care acesta i le poate rezolva. Oamenii nu voteaza papusi, iar Elena Udrea in costum de baie nu rezolva problemele nimanui".

Cine-i vinatul si cine-i vinatorul? Printre fotografii mondeni se vorbeste ca multe vedete, mai mari sau mai mici, si-au aranjat instantanee, de care ulterior n-au mai avut stiinta. Alessandra Stoicescu, Mircea Radu, Dan Negru, Ilinca Vandici, Anda Adam, Dana Savuica, Crina Matei, Ana Maria Ferent, Andreea Banica, Daniela Gyorfi sau Livia Dila sint printre cele mai „surprinse" starlete si starleti in fapt.